Dansles youtube

Handige tips om te leren dansen via YouTube

Tegenwoordig doen we alles online, dus waarom niet het volgen van dansles? Nu is het misschien in bepaalde gevallen wat handiger om een danspartner te hebben, maar is het prima om bijvoorbeeld de basics te leren via de vele filmpjes op Youtube die er te vinden zijn. Het enige waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden, is dat je niet wordt gecorrigeerd als het niet helemaal goed gaat. Gelukkig hebben we ook daar een oplossing voor, die we in dit artikel naast nog een aantal andere handige tips met je zullen delen. Dus wil jij graag leren dansen, maar is de stap om naar een dansschool te gaan misschien nog net even wat te groot? Dan zijn deze tips niet alleen meer dan de moeite waard om door te lezen, maar ook om eens te proberen.

Zorg voor een goede telefoon

Je zult je misschien afvragen waarom het belangrijk is om een goede telefoon te hebben. Vooral wanneer je serieus wilt gaan dansen, is het natuurlijk veel handiger om je televisie of laptop te gebruiken voor het bekijken van verschillende filmpjes. De reden dat een goede telefoon zo belangrijk is, is om jezelf te filmen. Tijdens het oefenen heb je namelijk niemand die je corrigeert, aangezien je geen dans leraar of lerares hebt. Door jezelf te filmen, kun je het naderhand terugkijken en zien of je het wel of niet goed doet. Heb je nu geen geschikte telefoon, kijk dan eens op de website van telefoon.nl, de vergelijkingssite voor telefoons voor ieder budget. Dus of je nu op zoek bent naar een eenvoudige telefoon waarmee je alleen je eigen moves kunt filmen of het laatste model van Apple of Samsung, je vindt het er allemaal!

Bepaal welke stijl je wilt dansen

Wanneer we het hebben over dansen, dan zijn er natuurlijk tal van verschillende stijlen die je kunt dansen. Zo kun je kiezen voor klassiek ballet, maar is ook breakdance of hiphop ontzettend populair. Los van het feit welke stijl het meest in trek is, is het vooral belangrijk dat je weet wat jij leuk vindt en wilt oefenen. Op het moment dat je voor een bepaalde dansstijl hebt gekozen, is het vinden van de juiste video’s waarin je deze stijl van A tot en met Z je eigen maakt, een stuk gemakkelijker, dan wanneer je nog zoekende bent.

Leer op je eigen tempo

Waar de een het wat sneller onder de knie heeft, kan het heel goed zijn dat het bij jou allemaal wat langer duurt. Dit is dan ook direct een groot voordeel aan het zelf leren van een bepaalde dansstijl, aangezien je een filmpje dus rustig twee, drie of misschien zelfs wel vier keer kunt terugkijken. Neem daarom dus ook rustig de tijd en oefen alleen wanneer je er ook de tijd voor hebt en door niets of niemand kunt worden lastiggevallen.

Vraag de mensen om je heen om je te beoordelen

We snappen echt wel dat het ontzettend spannend is om iemand anders te vragen hoe je danst. Toch is dit vaak wel een goede manier om erachter te komen hoe het echt gaat. Wat je namelijk vaak ziet, is dat je een stuk minder kritisch naar jezelf kijkt, dan dat een ander dit doet. Uiteraard niets mis mee, maar je hebt er meer aan als iemand anders zegt dat je bijvoorbeeld teveel met je hoofd beweegt.