Foto via Pexels

Afvallen met dansen

We zijn natuurlijk met elkaar steeds meer bezig met onze gezondheid. Niet alleen lekker we op onze voeding, maar ook voldoende beweging speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Waar de één meermaals per week de sportschool induik om aan de dagelijkse beweging te komen, kiest de ander ervoor om te gaan dansen. Wist je namelijk, dat je met dansen evenveel en in bepaalde gevallen zelfs veel meer verbrand, dan wanneer je een workout doet in de sportschool? Wat we namelijk vaak zien, is dat er tijdens een half uur hardlopen op een loopband, de nodig verveling begint toe te slaan. Tijdens een stevige dansworkout is dit in veel mindere mate het geval. Om je een idee te geven hoe ook jij kunt afvallen met dansen, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.

Verschillende soorten dans workouts

Net als in de sportschool, zijn er natuurlijk ook tijdens het dansen allerlei verschillende soorten workouts mogelijk. Je kunt wel een uur gaat schuifelen, maar dit zorgt er natuurlijk niet voor, dat jij je beoogde zomer lichaam krijgt. Als we het hebben over een serieuze dans workout, dan hebben we het natuurlijk over dansen met het volledige lichaam. Populaire dans workouts zijn bijvoorbeeld zumba. De kans is overigens vrij groot, dat je dit wel eens voorbij hebt zien komen. Vrijwel iedere sportschool dit of soortgelijke danslessen aan. Wat we ook zien, is dat er naast zumba allerlei andere verschillende soorten workouts worden gegeven, die allemaal zijn gebaseerd op dans.

De perfecte cardio workout

Ben jij al tijdens bezig met gezonde voeding en wellicht neem je hier dagelijks ook wel een afslank pil bij, dan is het toevoegen van cardio natuurlijk een goede manier om het proces wat te versnellen. Door dagelijks voldoende te bewegen, zal je merken dat je steeds sneller gewicht verliest. Omdat we ons goed kunnen voorstellen, dat je het wellicht wat saai vindt om dagelijks een half uur of een uur te moeten gaan lopen op een loopband of fietsen op een hometrainer, zijn er gelukkig tegenwoordig allerlei verschillende manieren om aan voldoende beweging te komen. Zoals hierboven natuurlijk al even aangegeven, is zumba één van deze manieren. Is dit nu niks voor jou, dan kun je ook dans met cardio combineren. Een populaire stijl die is over komen waaien vanuit Amerika is hiphip.

Gezonde voeding is onmisbaar

Je kunt jezelf natuurlijk wel dagelijks in het zweet werken, maar wanneer je voeding niet in balans is, zal het effect stukken minder zijn of nog erger, misschien zelfs wel helemaal achterwege blijven. Zorg er daarom dus altijd voor, dat je naast voldoende beweging zorgt voor de juiste voeding. Dat betekent na een stevige workout bijvoorbeeld een eiwitshake voor een beter en sneller herstel van je spieren. Een andere manier om iets aan je gewicht te kunnen doen, is door het drinken van afslank shakes. Afslank shakes zorgen ervoor dat je een vol gevoel hebt, waardoor je minder eet en dus sneller gewicht verliest. Afslank shakes bevatten namelijk relatief weinig calorieën, maar zitten wel vol met alle vitamines die jouw lichaam nodig heeft.