Youri Jongenelen

De Dutch Junior Dance DivisionYouriJongenelen is danser bij De Dutch Junior Dance Division in Den Haag.

Biografie Youri Jongenelen

Youri Jongenelen (Pijnacker, 1989) begon op 9 jaar te dansen bij de lokale balletschool. In 2009 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarna bracht hij twee jaar door bij de dansacademie in Boedapest waar hij naast ballet en moderne dans ook volksdans studeerde. In 2011 danste hij bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. In 2012 bereikte hij de finale met Team Thom in The Ultimate Dance Battle. Voor DeDDDD danste Youri in onder andere in Abdallah, Solo’s at the Sea en De Notenkraker

Danser bij De Dutch Junior Dance division

Youri is energiek, leergierig en zorgzaam. Als danser is hij loyaal en gedisciplineerd, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij werkt liever in een groep dan alleen. Hij werd door Thom en Rinus gevraagd om bij DDJDD te komen dansen. Hij heeft met hen een goede klik; alledrie vinden ze een goede groepssfeer erg belangrijk.

Youri vindt het enorm inspirerend waneer deze doorgewinterde dansers hun ervaringen delen. Bij DDJDD leert hij hoe je als danser moet functioneren binnen een gezelschap en wat er in de toekomst van hem verwacht zal worden. Ook krijgt hij de kans zich te ontwikkelen als zelfstandig ondernemer. Hij vindt het leuk om te leren hoe je een opdracht opstart, uitvoert en afhandelt op artistiek, productioneel en zakelijk gebied. 

The Ultimate Dance Battle 2012

Als danser van Team Thom, haalde YouriJongelen de finale van The Ultimate Dance Battle 2012.

 

Abonneren op Youri Jongenelen