Travis Payne

Travis Payne is geboren en getogen in Atlanta en hij begon met dansen toen hij vier jaar was. De danslessen werden serieus toen hij negen was. Met de leeftijd van zestien jaar begon hij als professioneel danser. Travis had toen ballet, tapdans, jazz en moderne dans gestudeerd. Tegelijkertijd was hij ook fanatiek duiker, turner en zwemmer. Toen hij negentien jaar was, kreeg Travis een beurs aangeboden van het California Institute of the Arts. Hij verhuisde naar Los Angeles waar hij ook hiphop lessen ging volgen.

De doorbraak van Travis Payne

De grote doorbraak van Travis als danser kwam met de wereldtour van Janet Jackson, waarbij hij als achtergronddanser optrad. Hij werd erg gewild als danser en choreograaf, omdat hij goed was in veel verschillende dansstijlen. De vragen voor Travis als danser en choreograaf bleven binnenstromen. Hij kreeg de kans om te dansen met. Hij mocht choreografieën maken voor Michael Jackson, En Vogue, Madonna, Lenny Kravitz, Paula Abdul, Faith Hill en Ricky Martin.

Prijzen van Travis Payne

Travis werd de jongste persoon ooit om een plekje te bemachtigen bij de Gallery of Greats. Hij won vier keer de MTV Video Music Award for Best Choreography. Ook kreeg hij twee Emmy’s uitgereikt, de eerste voor zijn werk met Michael Jackson en de tweede voor zijn werk voor de tv-serie van Disney The Suite Life of ZackandCody.

Travis Payne en Michael Jackson

In 2009 schopte Travis het tot assistent regisseur in de This Is It tour van Michael Jackson.Na het overlijden van Michael Jackson werd Travis een van de grote donateurs van het afscheid van de ster. Ook werd hij benoemd tot een van de producenten van de documentaire die is gemaakt over de tour van Michael Jackson.

De successen van Travis zijn niet alleen te danken aan zijn danstalent maar ook aan zijn talent om kunst, beweging en muziek te combineren tot een geheel. Recentelijk heeft Travis de Travis PayneProductions opgericht. Ook is hij gestart als vaste choreograaf bij Cirque du Soleil. Travis blijft gefocust werken aan een productieve, baanbrekende toekomst.

Abonneren op Travis Payne