Pim Veulings

Pim Veulings is een ambitieuze Nederlandse choreograaf en voormalig danser. In de lente 2015 stond hij in voor de choreografie van Glucks Orphée et Eurydice voor de Nationale Reisopera in een regie van Floris Visser. Hiervoor werkte Pim veelvuldig als uitvoerend danser in operavoorstellingen door heel Europa. Onlangs was Veulings te zien in Antwerpen in Akhnaten van Philip Glass, Guillaume Tell voor Welsh National Opera en Spuren der Verirrten van Philip Glass voor Landestheater Linz, allen in choreografie van Amir Hosseinpour.

Carrière van Pim Veulings

Pim Veulings studeerde bachelor dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij begon zijn carrière in opera bij de Nationale Opera in Amsterdam waar hij samenwerkte met regisseurs als Pierre Audi, Willy Decker, Nikolaus Lehnhoff, David Alden en Peter Sellars in choreografieën van onder meer Kim Brandstrup, Lucinda Childs; Amir Hosseinpour, Jonathan Lunn en Thomas Wilhelm. Met Amir Hosseinpour werkte hij samen voor zijn productie van La Traviata (Landestheater Niederbayern) en voor dans in Die Spuren der Verirrten van Philip Glass (regie van David Pountney).

Pim Veulings als choreograaf

Als choreograaf werkte Veulings voor Codarts, Twools Unlimited van Scapino, theater M-Lab en theaterfestival de Parade. Als choreografieassistent van Annabelle Lopez Ochoa werkte hij samen met modeduo Viktor en Rolf en hij assisteerde Armando Braswell van Gauthier dance (Stuttgart).

Hij creëerde werk voor Theaterhaus Stuttgart, Mlab, Dansmakers Amsterdam, Codarts en Fontys Hogeschool voor de Kunsten en bracht werk van IItzik Galili, Annabelle Lopez Ochoa, Emilia Giudiceli en Krizstina de Châtel.

Abonneren op Pim Veulings