Nicholas 'Shaker' Singer

Nicholas Singer, beter bekend als Shaker, is danser, choreograaf, entertainer en ondernemer. Hij ontwikkelde zich in enkele jaren tijd van achtergronddanser tot eigenaar van de grootste dansschool in Amsterdam.

Jeugd van Shaker

Na een bewogen jeugd in het West-Afrikaanse Liberia verhuisde Nicholas toen hij vier jaar was naar Amsterdam. Hij groeide op als de oudste zoon van een alleenstaande moeder en raakte dus op jonge leeftijd gewend aan het nemen van verantwoordelijkheid. Nicholas had toen al een grote droom: danser worden. Hij begon op zijn elfde met stijldansen, hier stopte hij na een jaar weer mee.

Toen Nicholas dertien jaar was, richtte hij met een paar vrienden een streetdancegroep op: The Ultimate Connexxion. Samen trainden ze veel en leerden de basisprincipes van het streetdance. Twee jaar later belandde Nicholas op een echte dansschool, hij ging hier hiphoplessen volgen. Zijn leraar zag dat hij aandacht en ambitie had en bracht hem in contact met de professionele danswereld. Al snel danste Nicholas in voorprogramma’s van nationaal en internationaal bekende artiesten als Gio, Beyoncé, The PussycatDolls en Mary J. Blige.

Danscarrière van Shaker

Nicholas wilde vanaf dat moment niets liever dan professioneel danser worden en stopte met school om die droom te verwezenlijken. Hij wildegraag zijn eigen dansschool oprichten. In 2004 slaagde hij hierin. De dansschool heeft geen succes en na twee jaar ziet Nicholas zich genoodzaakt om de dansschool weer te sluiten.

Zijn werk als danser gaat gewoon door. Nicholas kreeg opdrachten om choreografieën te maken en reisde af naar Los Angeles en deed een klus voor Nike. In Nederland vroeg MTV hem de choreografie te maken voor de popgroep ZirkusZirkus. Een jaar later leverde hij drie choreografieën voor het eerste seizoen van SoYouThinkYouCan Dance.

Dansschool Global Dance Centre

Ondanks deze successen was het nog steeds de grootste droom van Nicholas om ooit een dansschool te openen. In oktober 2009 probeert hij deze droom opnieuw in vervulling te brengen. Na een langdurige zoektocht naar een geschikte ruimte, opent hij in het voormalige hoofdkantoor van de Hema in Amsterdam het Global Dance Centre, een trainingscentrum voor dansers in alle stijlen, niveaus en leeftijden.

Vandaag de dag wordt er in het voormalige kantoorgebouw niet alleen lesgegeven in hiphop, maar ook in streetdance, jazz, popshowmusical, popping, locking, tapdance, klassiek, breakdance en worden er workshops gegeven.

 

Shaker geeft les tijdens DREAMschool © YouTube
Nieuws - 13 jan 2017

Nicolas Singer, beter bekend als de hiphopdanser Shaker, zal te zien zijn in het nieuwe televisieprogramma DREAMschool.

Abonneren op Nicholas 'Shaker' Singer