Mary Murphy

Op 9 maart 1958 werd Mary Murphy geboren in Lancaster, Ohio, als enige dochter in een Iers gezin van vier kinderen. Mary had weinig affiniteit met typisch vrouwelijk tijdverdrijf en ze bracht het grootste deel van haar vrije tijd na school en in het weekend door met het beoefenen van atletiek, basketbal, volleybal en voetbal. Mary studeerde aan Northwest High School in CanalFulton.

Danscarrière van Mary Murphy

Kort na haar afstuderen aan de Ohio University verhuisde Mary met een diploma in lichamelijke opvoeding en een minor in moderne dans naar Washington, waar ze op zoek ging naar een zomerbaan.Ze ging werken bij een dansschool. Het keerpunt in haar carrière kwam toen de eigenaar van de dansschoolhaar uitnodigde om de Ballroom kampioenschappen van de Verenigde Staten bij te wonen.

Bij de kampioenschappen realiseerde Mary zich dat ballroom dansen was waar zij de rest van haar leven mee bezig wilde zijn.Ze ging fanatiek danslessen volgen, zocht de beste instructeurs open begon wedstrijden te dansen. Haar zoektocht naar een geschikte danspartner leidde haar naar Zuid-Californië. Hoewel het partnerschap uiteindelijk niet bleek te werken, besloot ze om in Californië te blijven wonen.

Ballroom Academy

In april 1990 opende Mary de deuren van de Ballroom Academy in de binnenstad van San Diego. Zij wilde, mede gedreven door haar eigen behoeften die ze vroeger had alswedstrijddanseres in opleiding, een goede opleiding voor competitieve dansers aanbieden, waar de dansers en docenten zich veilig en op hun gemak zouden voelen.

Prijzen

Mary heeft tijdens haar carrière als professioneel danseres veel prijzen in de wacht gesleept. De prijzen die Mary gewonnen heeft zijn:
• LifetimeAchievement Award, 2007 Heritage Dance Classic
• Genomineerde, FavorietJurylid, The 2006 Reality Remix Awards
• Verenigde Staten NationaleProfessioneleDansKampioen, 1996 United States Ballroom Championships
• NationaleDansen Ballroom Kampioen Oostenrijk

Abonneren op Mary Murphy