Louis van Amstel

Louis van Amstel is op vrijdag 23 juni 1972 geboren. Hoewel hij is geboren in de grote stad heeft hij tijdens zijn jeugd gewoond in een dorpje net naast Amsterdam. Zijn dansleven startte toen Louis 10 jaar was.

Het dansleven van Louis van Amstel

Toen Louis 10 jaar was, ging hij op les in de stijl ballroom. Zijn ouders dachten dat dat goed was voor zijn sociale ontwikkeling. Zijn overgrootouders deden regelmatig mee aan wedstrijden met ballroomdansen, dus een grote verrassing was het niet dat Louis in hun voetsporen moest treden.

Naarmate de tijd vorderde leerde Louis van het competitieve ballroomdansen te houden. Het winnen van wedstrijden gaf hem zelfvertrouwen en hij realiseerde hoe competitief hij was. Ook bood het dansen hem de kans zijn gevoelens te uiten zonder ze uit te hoeven spreken. Louis heeft het dansen in zijn jeugd ervaren als een therapie voor zijn emotionele blokkades in die tijd.

Toen hij 15 jaar was, reisde Louis regelmatig naar het buitenland om Nederland te vertegenwoordigen in internationale danswedstrijden in ballroom en latin. Die ervaringen in het buitenland maakten dat hij zich realiseerde dat hij risico’s moest nemen als hij een professionele danscarrière wilde beginnen. Hij kreeg een buitenlandse danspartner en verhuisde naar Engeland. Om zijn carrière voort te kunnen zetten, moest hij stoppen met school. Samen met zijn coach Ruud Vermey overtuigde hij zijn ouders ervan dat het beter was dat hij dit al op zestienjarige leeftijd deed. Zes jaar later, in 1994, werd Louis van Amstel wereldkampion ballroom en latin dansen.

TV-carrière van Louis van Amstel

Na drie gewonnen wereldkampioenschappen latin dansen had Louis het gevoel dat hij zijn dromen hadvervuld in het ballroom en latin dansen. Hij wilde zich ontwikkelen op andere gebieden en dansstijlen. In 1997 verhuisde hij naar New York waar hij de kans kreeg om mee te doen aan het televisieprogramma Dancing With The Stars. In 2007 is hij zelfs genomineerd voor een Emmy award voor een choreografie die hij maakte bij Dancing With The Stars. Sinds 2009 is hij actief als choreograaf voor de Amerikaanse editie van SoYouThinkYouCan Dance.

 

Nieuws - 22 nov 2013

In Nederland en België kun je sinds kort op veel dans- en fitnessscholen deelnemen aan de workout LaBlast. Dit is een dansworkout op verschillende ritmes en niveaus voor jong en oud waarin de docent veel vrijheid heeft.

Abonneren op Louis van Amstel