Julie Fryer

Julie Fryer is een ballroom en latin danseres van Britse afkomst. Ze is onder andere bekend geworden door haar deelname aan de Nederlandse editie van het televisieprogramma Dancing with the Stars.

Jeugd van Julie Fryer

De Britse Julie Fryer begon met dansen toen ze zes jaar was. Ze ging op balletles en werkte hard aan haar techniek. Al vlug werd ze ontdekt en mocht ze spelen in musicals in Engeland. Toen Julie twaalf jaar was, ontdekte ze de wereld van het ballroom en latin dansen, een nieuwe competitieve wereld waarin ze zich al snel thuis voelde. Ze won internationale titels bij de junioren en haalde de finale van het wereldkampioenschap latin en ballroomdansen.

Louis van Amstel

Als Julie haar partner vindt in Louis van Amstel, verlaat ze Engeland en verhuist ze naar Nederland. Samen met de leraren van TeamAmsterdam en topcoach Ruud Vermeij creëren ze een nieuwe dynamische stijl in het latin dansen. Met deze energieke dansstijl vallen ze al snel weer in de prijzen. Ze winnen samen twee wereldtitels in de amateurklasse. Later winnen ze de wereldtitel in de South American Show Dance voor professionals.

Nadat ze deze prijzen gewonnen had, besloot Julie te stoppen met het dansen van wedstrijden, maar niet met dansen. Ze danst in goed bekeken televisieshows met professionele ballroom en latin dansers van wereldklasse. Samen met Louis treedt ze op in veel Amerikaanse theaters met de show The Best of the Best. Ook dansen ze samen in de prestigieuze Japanse show The World Superstars. De laatste dans die de partners opvoeren wordt live uitgezonden op de Nederlandse televisie, Julie en Louis treden dan op naast Marco Borsato op het nummer Rood.

De televisiecarrière van Julie Fryer

De verandering in haar carrière van actief danseres naar professioneel dansdocent en coach gaat gemakkelijk voor Julie. Met haar danservaring mag ze werken met professionele ballroomdansers en slaagt ze erin amateurs te trainen tot professionals.

Producenten van dansshows op televisie in Nederland en het buitenland selecteren Julie om te dansen met beroemdheden. Ze heeft meteen succes. In haar eerste televisieserie van Dancing with the Stars wordt ze de eerste winnares samen met JimBakkum. In latere seizoenen wordt ze niet alleen gevraagd om te dansen, maar ook om choreografieën te maken voor optredens van andere artiesten als Enrique Iglesias. Dankzij haar spontane karakter en haar kennis van dans schopt ze het uiteindelijk als jurylid op televisie bij Dancing with the Stars.

De televisiecarrière van Julie is niet gestopt met groeien. Ze heeft veel dansers geïnterviewd in televisieshows en is te gast geweest bij verscheidene talkshows.

Vandaag de dag…

Vandaag de dag is Julie succesvol actief als choreografe bij dansshows op televisie als bijvoorbeeld een reeks dansshows over dans in de zestiger, zeventiger, tachtiger en negentiger jaren en de show SoYouThinkYouCan Dance next generation.

Julie deelt haar passie voor de latin en ballroomdans met andere nationale bekendheden als Roemjana de Haan, Koen Brouwers en Stefan Rolvink. Gezamenlijk vormen zij GangAmsterdam en coachen ze amateurs en professionals die bekend willen worden in de wereld van de latin en ballroom.

Abonneren op Julie Fryer