Jennifer Romen

Jennifer Romen is danseres, choreograaf en docent, en focust zich daarbij op een combinatie van hiphop en contemporary. Ze heeft veel prijzen op haar naam staan en heeft een eigen dans academy en danscrew. Ze heeft meegedaan aan verschillende tv-programma’s zoals So You Think You Can Dance en is daarnaast ook in de theaters hard aan het werk.

Inspiratie

Jennifer is begonnen met dansen toen ze 12 jaar oud was. Ze werd geïnspireerd door Michael Jackson en besefte al snel dat ze meer wilde bereiken met dans. Ze deed mee aan verschillende hiphop wedstrijden en kreeg daar al snel meer bekendheid mee. Ze is drievoudig Europeeskampioen, drievoudig Wereldkampioen en won in Taiwan de World Dance Sport Games als soliste. Daarnaast heeft ze meegedaan aan verschillende tv-programma’s zoals Move like Michael Jackson, Holland’s Got Talent en behaalde ze een ‘direct bootcamp ticket’ bij So You Think You Can Dance.

Opleiding

Jennifer heeft de vooropleiding Dans in Maastricht afgerond en heeft haar propedeuse behaald bij de Contemporary/Urban uitvoerend dansopleiding van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2015 richtte Jennifer de crew Oxygen op. Oxygen staat bekend om het creëren van optische illusie in creatieve choreografieën. De crew doet mee aan verschillende nationale en internationale competities, waarbij ze redelijk wat hoogtepunten hebben bereikt. Zo wonnen ze het programma Dance as one, goud tijdens de World Of Dance Championships in Los Angeles en een ‘golden buzzer’ in de Franse variant van Got Talent. Onlangs waren ze te zien in de Amerikaanse populaire hit tv-show NBC World of Dance met onder andere Jennifer Lopez in de jury. Hier behaalden ze de finale tussen de wereldtop op gebied van dans. Het succes van Oxygen heeft ervoor gezorgd dat het zich heeft kunnen uitbreiden naar een doorlopend trainings- en performance programma voor jonge, getalenteerde dansers in het Zuiden onder de naam Oxygen – Academy of Dance.

Choreografie en beweging

Jennifer maakt in haar beweging veel gebruik van isolaties. Binnen haar choreografieën speelt ze met optische illusie, gezichtsexpressie en speelt precisie en timing een grote rol om bijna het onmogelijke voor elkaar te krijgen. Tijdens het creatieproces focust ze zich met name op creativiteit in combinatie met innovatie. Ze focust zich op de combinatie van verschillende hiphop technieken en contemporary, en is daarnaast altijd bezig haar eigen danstaal verder te onderzoeken en te ontwikkelen. Haar doel is om jonge mensen, en eigenlijk alle mensen, te inspireren en motiveren om hun dromen achterna te gaan. Jennifer heeft op jonge leeftijd al veel bereikt, zo heeft ze vorig jaar nog de Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg gewonnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Ze hoopt nog heel lang mensen te kunnen en mogen inspireren.

De optredens van Oxygen in Los Angeles:

Bronnen:

Sally Maastricht 

Via Zuid

Jennifer Romen Oxygen danseres choreografe
Reportage - 15 mrt 2021

Jennifer Romen is danseres, choreografe en docent in hiphop/contemporary. Ze heeft een eigen dance academy en danscrew. Lees snel meer over Jennifer!

Abonneren op Jennifer Romen