Adji Cissoko

Adji Cissoko is momenteel danseres bij Alonzo Kin LINES Ballet in San Francisco, Amerika. Oorspronkelijk komt ze uit Duitsland, waar ze ook is begonnen met studeren voor dans.

Van Europa naar Amerika

Cissoko is geboren en opgegroeid in München, Duitsland. Daar trainde ze aan de Ballet Academy Munich, en studeerde af met een diploma voor dans. Vervolgens studeerde ze aan de Jacqueline Kennedy Onassis School bij de American Ballet Theatre in New York City, om daarna te dansen bij het National Ballet of Canada. Cissoko ging bij het dansgezelschap Alonzo King LINES Ballet en sindsdien heeft ze wereldwijd veel hoofd- en gastrollen vervuld.

Cissoko geeft ook lessen en masterclasses over de hele wereld als onderdeel van het programma van LINES Ballet. In 2020 is ze ook gecertificeerd in lifestyle coach en ABT’s National Training Curriculum

Dans en beweging

Cissoko ziet dans als beweging, beweging die alle zintuigen aanspreekt. Een cadeautje waar iedereen mee is geboren. Dans kan volgens Cissoko gebruikt worden voor communicatie, om gevoelens en emoties, ideen en gedachten uit te drukken. Daarnaast is het ook een manier om te leren en te luisteren naar je eigen lijf en die van anderen. Cissoko vindt het ook belangrijk dat dans geen restricties heeft, dans kan namelijk voor iedereen van alle leeftijden een genezend en verzorgend effect hebben.

Bronnen:

Alonzo Kin LINES Ballet, Alonzo Kin LINES Ballet Connected

Abonneren op Adji Cissoko