Home » Blogs

We zijn er (bijna) klaar voor!

21 maart 2012 - Mario Egthuijsen

Begin maart begint menig danshart extra hard te kloppen. De Nederlandse Kampioenschappen komen er namelijk weer aan. Op 11 maart was het als eerste in de rij de beurt aan de VBD, de Vereniging voor Beroepsdanssport oftwel de profs onder de Nederlandse dansers. In het Kurhaus in Scheveningen werd gestreden om de titels NK Latin, NK Ballroom Classic Showdance en NK Exhibition. De komende maanden komen alle landelijke en enkele regionale amateurdansbonden met hun eigen kampioenschappen. Nederland kan dan een klein land zijn, dansbonden hebben we genoeg.
 
De NK is heilig bij iedere dansbond. Deze vormt feitelijk de prachtige afsluiting van een dansseizoen en voor de dansers de kers op de taart na een jaar lang keihard trainen, je blauw betalen aan lessen en je kennis extra op peil brengen met allerlei mogelijke lectures van binnenlandse en buitenlandse dansers en toptrainers. Al die informatie moet natuurlijk wel verwerkt worden en in je lichaam getraind worden. Tenslotte willen we allemaal knallen op ons eigen NK waar we deze ook graag willen dansen.

We kunnen helaas niet allemaal kampioen worden. Alleen het meedoen aan deze extra spannende wedstrijden is al fantastisch. Het geeft je een enorme boost als danspaar maar ook veel inspiratie. Zoals ik van verschillende dansfilmpjes op Youtube kan genieten, zo kan ik ook van andere paren genieten. Genieten van hun genot die ze van het dansen hebben, hun eigen choreografie en natuurlijk de sociale contacten die we altijd op de wedstrijden hebben.
 
Wij zijn onze dansschool in Steenbergen vorige week begonnen met onze finaletrainingen. Geleidelijk aan zullen wij onszelf naar onze piek van prestatie brengen zodat 'a la moment suprème' wij kunnen presteren zoals het zou moeten en wij op 3 juni a.s. in Oldenzaal tijdens de NVAD NK inderdaad kunnen 'knallen'!

Ik wil alle dansparen met de voorbereidingen naar hun NK en met de NK zelf heel veel succes toewensen.

In het onderstaande overzicht de Nederlandse Kampioenschappen die dit jaar op de lijst staan:
11 maart NK VBD Latin American, Ballroom Showdance, Exhibition, Scheveningen
17 en 18 maart NADB NK Adults Latin, Adults 10 Dans, Senioren Latin, Debutanten Ballroom en Latin, Almere
15 april NDO NK Ballroom en Latin, Noordwijkerhout
21 april NADB NK Formatie, Almere
19 en 20 mei NADB Senioren Ballroom, Youth & Juniors 10 Dance, Adults Ballroom, Almere
20 mei DMN Slotkampioenschappen, Klarenbeek
3 juni NVAD NK, Oldenzaal
3 juni BRADO Kampioenschappen, Tilburg
9 en 10 juni Dutch Amateur League NK, Assen
5 t/m 11 november WDC Dutch Open Championships, Assen
 

Mario Egthuijsen