Home » Blogs

Vermoeiende, maar vooral leuke dagen in de studio

7 juni 2013 - Muriël Megens

Inmiddels hebben we alweer twee repetities gehad bij Het Zwanenmeer. We repeteren in een studio boven de Kromhouthal in Amsterdam, waar ook de voorstellingen zullen plaatsvinden. 

De eerste repetitie startte meteen na een rondje namen om elkaar te leren kennen.
We begonnen met de zwanenmars, een dans die we tijdens de auditie ook al een stukje hadden geleerd. Ik kon mij nog wel wat passen herinneren. Het is een strak stuk, alle passen zijn precies op telling en moeten in de goede richting en met iedereen tegelijkertijd worden uitgevoerd.
Tussen het dansen door hoorde ik vaak: ‘Denk aan je richting!’ ‘Handen strak!’ ‘Knieën omhoog!’ In mijn hoofd was ik constant aan het tellen en tegelijkertijd alle informatie aan het verwerken.
Tussendoor was er af en toe een pauze. Even snel wat eten en drinken en dan vlug weer naar de studio om verder te repeteren.

Tijdens de tweede repetitie hebben we de zwanenmars helemaal aangeleerd. Iedereen was blij dat we alle passen nu hebben gehad! Natuurlijk moet alles nog opgeschoond worden en daar hebben we gelukkig ook nog repetities voor. Want al hebben we nu alle passen gehad er moet nog veel herhaald en gerepeteerd worden.
We hebben niet alleen de zwanenmars gedanst, Lonneke haalde ook lange galajurken in allerlei kleuren tevoorschijn om een wals te oefenen. Na wat heen en weer gewissel hadden we uiteindelijk allemaal een mooi zittende jurk. De wals is heel anders dan de zwanenmars; in plaats van de strakke bewegingen van eerst konden we in deze dans vloeiender te werk gaan. Ik moest in het begin vooral uitzoeken hoe je nou danst met zo’n waaier. Het in en uit slaan ervan lijkt makkelijk, maar dat bleek tijdens het dansen een flinke uitdaging.

De repetities zijn best zwaar, vooral omdat we tijdens deze twee beide stukken helemaal hebben aangeleerd. Aan het einde van de repetities kon er echt geen informatie meer bij in mijn hoofd, alle nieuwe passen moesten eerst even bezinken en mijn benen konden best wat rust gebruiken.
’s Avonds in mijn bed kon ik de stem nog horen: ‘Denk aan je richting!’ ‘Handen strak!’ ‘Knieën omhoog!’ De sfeer tijdens de repetities is heel fijn en omdat het heerlijk is om te dansen kijk ik alweer uit naar de volgende repetitie!

Ik ben Muriël Megens, 20 jaar en in september 2012 gestart aan de dansacademie. Sindsdien probeer ik mij zo breed mogelijk te ontwikkelen in de verschillende kanten van dans. Ik leer veel op school, maar ook daarbuiten ben ik nieuwsgierig naar alles wat met dans te maken heeft. Ik ben onlangs gestart met Het Zwanenmeer van Lonneke van Leth . Ik ga jullie op de hoogte houden van de repetities en uiteindelijk de voorstellingen.

Muriël Megens