Home » Blogs
Dans Magazine - Joost Groeneboer

Uma bunda bonita

25 september 2010 - Joost Groeneboer

Mooie billen, daar draait het volgens de Braziliaanse mannen om. Niet van die magere, maar mooie ronde billen. Dit zag ik vorige week in een zomercolumn van het NOS journaal.

Dat ook Nederlandse mannen daar waardering voor op kunnen brengen, blijkt uit Penney de Jagers Burlesque Express op De Parade. Elke keer als de meisjes van EDC Dans uit Zeist en Houten voorover bukken of hun rokjes laten opwaaien, klinkt er een luid gejoel. Nou is daar niets mis mee, hun goedgetrainde billen zien er prachtig uit, die van de 62-jarige Penney inclusief. Daar moet je toch respect voor hebben dat ze die nog steeds durft te laten zien.

Wat opvalt, is het plezier dat de showdanseressen er zelf in hebben. Ze zetten letterlijk hun beste beentje voor. Misschien haalt hun danskunst het niet bij die van hun professionele collega’s van de Place Pigalle, maar ze spelen hun rollen met verve. Die van  het ondeugende huishoudstertje, de kinky politieagente en de strenge sm-meesteres met haar zwartleren pakje en zweep. Een zingende kelner, overtuigend vertolkt door Martijn Wensink, maakt de show compleet. Burlesque (een theatrale sexy dansvorm) is weer helemaal in. Tot voor kort wist Penney niet precies wat de term inhield, vertrouwde ze toe aan De Telegraaf, maar van sexy showdansen weet ze des te meer.

En ze heeft een enorme ervaring als choreografe. Prachtig zet ze in de circustent een zwoele nachtclubatmosfeer neer. De ene keer waan je je in een musical met Liza Minelli, de andere keer in een western met cancandansende saloongirls, en dan weer zit je in een trendy discotheek. Daarin ligt dan ook de verdienste van Penney de Jager. Niet in het feit dat ze zelf nog kwiek een dansje
meedoet, maar dat ze een goedwerkend concept heeft bedacht. Dat ze haar meisjes over hun schroom heen heeft geholpen en voor deze uitdagende dansshow klaargestoomd.