Home » Blogs

Het is echt

3 september 2013 - Cammy Mai Tran

Yes, de laatste twee muzikanten zijn gevonden! We lopen de repetitieruimte binnen. Willemijn, onze lichtontwerpster, is erbij. Nauwkeurig observeert ze de opstelling. Het opnameapparatuur voor het geluid wordt uitgestald door Joeri, de muziekproducent. Jantien, een van de danseressen, ligt op de vloer zich op te warmen.

Cynthia, Jantien’s medespeler, staat geconcentreerd haar houding te zoeken. Onze cameraman Bart, die de repetitie komt filmen, arriveert. Wij zijn er klaar voor.

Jantien start met haar oerkreet. De bas begint, de trom voegt in. Cynthia beweegt. Jantien loopt langzaam naar haar toe. Korte breaks in de muziek. De muziek reageert. Of is het de dans die reageert? Er wordt in ieder geval goed naar elkaar gekeken. Het team voelt elkaar aan en speelt hier tijdens het spel op in. Twee uren vliegen voorbij. Willemijn en ik bespreken het lichtplan. Wat doen wij met het licht, nu ik de vormgeving heb omgegooid? Wij bespreken de ideeën en besluiten op ons gevoel af te gaan. Het wordt een lichte ruimte.

Yi-Chang, de blokfluitist is terug. Wow, wat is hij goed! Met enkel zijn geluid vult hij de studio. Om kippenvel van te krijgen. Beetje bij beetje wordt de voorstelling tastbaar. Het is echt. Ik ben nu ook met het borduren van het decor begonnen.

Inmiddels begint het crowdfunden binnen het eigen netwerk te lonen. De nieuwsbrieven die verstuurd zijn blijken effect te hebben. Er is bijna € 1.600,- opgehaald. Nog drie weken te gaan voor de voorstelling. Ik hoop nog € 1.000,- op te halen. Het zou toch fijn zijn als ik de vrijwilligers een kleine gift kan geven. Hoe ga ik dit aanpakken? Door opnieuw geld te vragen via de nieuwsbrief. Maar ook door hen mee te nemen in het verhaal en proces d.m.v. de nieuwsbrief. Dat heeft tot nu toe geholpen. Duim jij mee?

Ben je nieuwsgierig naar de voorstelling? Kaartjes voor EAR zijn nu te koop.

‘Het is echt” is de derde blog uit een reeks van vijf. Elke blog beschrijft de weg naar de voorstelling toe. Mijn naam is Cammy Mai Tran, een storyteller die haar kunst disciplines (muziek, beeldend en verhalend) heeft omgegoten tot een theater installatie / performance art. Meer informatie is te vinden op mijn website. Volg EAR tot op de voet op Facebook.

Cammy Mai Tran