Home » Blogs

Het begin van het gezelschap

29 november 2012 - Karin Dieters

Na maanden van flyeren, berichtjes plaatsen op internet en het ontwikkelen van mijn nieuwe website was dan eindelijk op woensdag 3 oktober 2012 de auditie.

In de voorafgaande periode hebben meer dan dertig dansers interesse getoond om te dansen bij het nieuwe gezelschap. Sommige dansers hadden echter te weinig ervaring en anderen wilden toch wel graag een financiële vergoeding. Aan beiden kon ik helaas geen plekje bieden. Maar het niveau van de danseressen bleek overigens niet de enige graadmeter. De groepsdynamiek en het bij elkaar plaatsen van de juiste persoonlijkheden was voor mij een reden om soms toch iemand af te wijzen.

De auditie duurde de hele avond en bestond uit een technisch deel, improvisatie, partnering en choreografie. Mijn collega Mascha Eikema heeft mij fantastisch bijgestaan in de beoordeling. Na een kort overleg waren we het er snel over eens welke danseressen toegelaten zouden worden tot de groep. Natuurlijk was het geen eenrichtingsverkeer. Ik was ook erg benieuwd naar hun ervaringen. Wilden zij ook graag met mij werken? Daarom heb ik de volgende dag iedereen gebeld met de uitslag. Het was erg fijn om te horen dat alle danseressen ook met mij wilden werken. Dus we konden aan de slag. Op weg naar ons eerste optreden.

OPA

Het eerste optreden stond al gepland en er waren nog slechts vier repetities te gaan. Erg weinig, maar ook een goede stok achter de deur om toch vooral meteen doelgericht bezig te zijn en elkaar goed te leren kennen. Na één auditie kende ik de dansers natuurlijk pas een klein beetje. Daarom koos ik er voor om de door mij gemaakte bestaande choreo ‘Clown’ met hen in te studeren.

De vier repetities verliepen prima maar bleken net niet voldoende voor een performance. Dus toch nog maar even een ‘last-minute’ extra lange repetitie ingepland voor de puntjes op de i en de aanpassingen van de choreo op deze nieuwe groep dansers. Op de valreep hebben we zelfs nog een gave lift erin verwerkt en zijn daarna met zijn allen in auto’s op weg naar Almere gegaan voor de soundcheck en de doorloop van OPA (Open Podium Almere). Wat een leuk open podium is OPA! Heel gevarieerd en professioneel opgezet. Een fijne plek om nieuw werk te tonen.

De dag bestond uit veel wachten, te korte broekjes, nog even snel een Sport2000 in voor nieuwe broekjes, samen maaltijdsalades eten, weer wachten, nog even repeteren in de zaal, weer wachten, en uiteindelijk… het optreden!

Wat was ik blij maar vooral erg trots op de dansers. Zij hebben een heel geslaagd optreden neergezet. Mooi uitgevoerd qua techniek én beleving. We kregen veel positieve reacties. Maar dat niet alleen, het was vooral ook samen een heel geslaagde dag!

Op naar de volgende choreografie; “Toxic”!

Dance Company Karindans.nl

Karin Dieters