Home » Blogs
Dance Dance Dance aflevering 5 Miljuschka en Londen

Emotionele kandidaten in Dance Dance Dance

24 september 2018 - Jilly van Hierden

Last van eerdere blessures, emotionele kandidaten en een knuffel van Igone. Dit en meer in de vijfde aflevering van  Dance Dance Dance. Wij praten je even bij.

Last van blessures

In deze aflevering spelen oude blessures weer op. Urvin krijgt namelijk last van zijn rug bij de repetities. Iets wat hij in de tweede aflevering al opliep. Hierdoor kon hij toen met moeite zijn solo dansen. Gelukkig is het deze keer niet zo erg, maar blijft hij het wel voelen. Tijdens zijn optreden waar hij de videoclip Fine China van Chris Brown na danst, is hier niks van terug zien en danst hij op dit hiphop nummer de voetjes van de vloer.

Ook Londen heeft last van een oude blessure. Vorige week zei hij aan het einde van zijn solo al een beetje last te hebben van zijn hamstring. Al deed hij af alsof het niets was.. Maar tijdens deze repetities schoot het er toch in. Na zijn optreden waarin hij de videoclip Push back van Ne-Yo na danst, zegt Londen dat het nu een stuk beter gaat.

Knuffel van Igone en emotionele kandidaten

Opvallend is dat in deze vijfde aflevering bij sommige kandidaten wat meer emoties loskomen dan normaal. Zoals bij Miljuschka. Zij danst deze week de videoclip Talk sick van Britney Spears na. Miljuschka stopte er al haar energie in. Alleen na een paar dagen geeft  Miljuschka het bijna op, aangezien de moeilijkheidsgraad van deze dans ontzettend hoog is. Ze wordt emotioneel en vertelt over haar dochtertje met epilepsie. Daarom danst ze voor het epilepsiefonds. De jury was positief. Igone vind Miljuschka vooruit gegaan en Timor is trots op haar proces en ziet het vuur in haar branden.

Ook bij Soy komen de nodige emoties los na zijn optreden. Soy danst deze keer geen videoclip van een muzikant na, maar een videoproject van een professionele danser. Deze is van de populaire balletdanser Sergei Polunin. Polunin danste een modern ballet op het nummer Take me to the church van Hozier. Soy danst de vereenvoudigde versie van deze dans. Aan het einde van zijn optreden is Soy emotioneel en heeft hij er geen woorden voor. Dit is de eerste keer dat ballet wordt gedanst in de geschiedenis van Dance Dance Dance.  De jury was dan ook over het algemeen onder de indruk. Soy kreeg aan het einde nog een knuffel van Igone. Zij was namelijk ontzettend trots op zijn optreden.

Epilepsiefonds

Na het laatste duet waarin Miljuschka en Londen de videoclip Happy van Pharrel Williams na dansen, heeft het koppel net niet genoeg punten om door te mogen naar de finale. Miljuschka vertelt  dat een van haar hoogtepunten was dat Lieke, een meisje met epilepsie, al hun optredens heeft bij gewoond. Dit omdat zij geld bij elkaar hebben gedanst voor het Epilepsiefonds.

Volgende week is de finale! Met nog in de race: Britt en Urvin, Holly Mae en Soy. Zij zullen volgende week gaan strijden voor de hoofprijs van €100.000 voor hun gekozen goede doel.

Jilly van Hierden