Home » Blogs
RTL, Battle on the Dance Floor

Avant Garde Collective bij Battle On The Dancefloor.

24 januari 2016 - Kevin van der Kleij

RTL, Battle on the Dance Floor

Tegen het einde van de theatertour Lalla Rookh (Korzo producties), waar ik zelf in mee danste, kreeg ik de vraag van Herrold Anakotta om mee te doen aan een nieuw dansprogramma, Battle On The Dancefloor
Ik moest hier even over nadenken. Waarom eigenlijk? Dacht ik later bij mezelf. Dansen is iets wat ik graag doe, dus lets go!

Battle On The Dancefloor: een nieuw avontuur

Omdat Battle On The Dancefloor een nieuw tv-programma is, zijn we opzoek gegaan naar informatie over het concept. De term 'battle' sprak ons direct aan. Naast alle mooie showcases, die we de laatste jaren op tv hebben mogen zien, wordt er nu ook plaats gemaakt voor een battle. Hierbij wordt er gekeken of je naast het dansen van choreografieën, goed kan freestylen. "De beste crews moeten van alle markten thuis zijn" vertelt Timor Steffens in een interview.
Ho, wacht even! Crews?
Om mee te kunnen doen, moet je een crew hebben van minimaal zes personen. Oke, daar stonden we dan met zijn tweeën. (krekel geluid)

Op zoek naar dansers

Herrold en ik zijn opzoek gegaan naar mannelijke dansers met verschillende diciplines waaronder house, hiphop, popping, locking en bboying. We hebben dansers geselecteerd en uitgenodigd om met ons mee te doen. Nu was het afwachten of ook zij mee wilden doen. 
Niet lang daarna sloten vijf dansers zich bij ons aan. "Yes!" We konden ons opgeven voor Battle On The Dancefloor.

De ontmoeting

Omdat de auditiedag snel volgde, hebben we meteen onze eerste repetitiedag ingepland. Tijdens onze eerste repetitiedag in Amersfoort hebben wij met elkaar kennisgemaakt. Sommigen kenden elkaar alleen van zien of, sterker nog, helemaal niet. Al snel was het duidelijk dat iedereen een goede vibe had. 
Groningen, Hoogezand, Amersfoort, Amstelveen, Deurne, Putte (Noord-Brabant), Kortrijk (Belgie). Dit wordt een hele opgave, maar we gaan ervoor.

Repetitie

Voordat we begonnen met het bouwen van een showcase, hebben we onze visie besproken. Wat willen we eigenlijk laten zien? Ondanks dat we nog nooit in deze formatie hebben gedanst, verliep de repetitie vlot en alle creatieve ideeën vormden samen een geheel. 
Er was direct een klik! Iedereen was dol enthousiast. In zes uur tijd hebben wij een complete showcase in elkaar kunnen zetten. Omdat we niet dicht bij elkaar in de buurt wonen, was dit ook de enige dag, dat we samen konden komen voor de auditie.

De auditie

Meestal moet je lang wachten bij een auditie, voordat je aan de beurt bent. Nou, dit keer niet. Sterker nog we moesten ons zelfs haasten. En nee, we waren niet te laat.
Na een warming up van vijf minuten mochten we beginnen. We hadden maar één kans en we hebben de kans goed benut. Het voelde goed. En nu maar afwachten op een goede bericht. 

Yes!

Een paar weken later kregen we het goede bericht te horen. Wij zijn een van de achttien danscrews die mogen strijden om de titel beste danscrew. Na vele kilometers te hebben afgereisd om te repeteren voor de show, kunnen wij jullie binnenkort laten zien wat het waard is geweest. Wat we gaan laten zien? ;) 

Wij: Gino, Tim, Cody, Samuel, Davey, Herrold en ik oftewel 'Avant Garde Collective', wensen jullie veel kijkplezier!

Vanaf woensdag 20 januari om 20.30 uur op RTL 5, is iedere week een aflevering te zien zijn van Battle On The Dancefloor.