Home » Blogs

Auditie Lonneke van Leth Producties Het Zwanenmeer

24 mei 2013 - Muriël Megens

Daar gingen we dan. Op weg naar de studio van Dansmakers in Amsterdam voor de auditie van Lonneke van Leth Producties. Al vroeg op, want we wisten de weg niet helemaal en we wilden niet te laat komen.

‘We’ zijn ik en twee studiegenootjes. We hadden ons opgegeven voor de auditie van Het Zwanenmeer. Lonneke van Leth maakt een moderne versie van de voorstelling en voert deze uit in Amsterdam. Spannend, want we hadden op de plaats en tijd na geen informatie over wat er op de auditie zou gaan gebeuren.

We kwamen aan bij de dichtstbijzijnde bushalte. Zelfs met routebeschrijving op mijn telefoon zijn we eerst de verkeerde kant opgelopen, liepen we daarna weer terug en kwamen we uiteindelijk aan op een industrieel uitziend terrein. Daar stond een bord met ‘Dansmakers’ en een pijl, dus we zaten goed!

Een jonge vrouw verwelkomde ons en we konden doorlopen naar de studio. Daar moesten we vertellen wie we waren en een inschrijfformulier inleveren. Daarna stelde Lonneke van Leth zich aan ons voor. Ik had een band in mijn haar en Lonneke vroeg: ‘Houd je die op tijdens de auditie?’ Ik was in de veronderstelling dat dat niet mocht, maar ze vond het juist fijn als ik hem ophield ter herkenning.

Wij gingen ons omkleden en begonnen op te warmen, en ondertussen bekeek ik de rest van de auditanten. De zenuwen begonnen nu toch een beetje te komen. Ik wilde wel beginnen en was erg benieuwd naar wat ging komen.

We moesten allemaal in de zaal komen staan en we kregen een heel strak stuk aangeleerd, wat precies op de tel moest worden uitgevoerd. Daarna een wat klassieker stuk, waarbij we moesten doen alsof we een waaier in onze hand hadden. In het begin was ik nog een beetje gespannen, maar na de eerste paar minuten kwam ik wat meer los en kon ik mezelf in de dans verliezen en het stuk echt tot me nemen. 

Aan het eind kregen we nog een stukje choreografie aangeleerd met veel armbewegingen, om zo te kijken hoe onze lichaamslijnen waren. Daarna konden we ons weer omkleden en waren we weer terug in de studio. Daar kregen we informatie over de repetities en over het verloop van het stuk.

We kregen nog de kans om af te zeggen, maar al snel kregen we het leuke en verrassende nieuws dat alle auditanten aangenomen waren. Het was de eerste auditie die ik meemaakte waarin iedereen werd toegelaten en dat bracht meteen een leuke sfeer met zich mee!

Ik ben Muriël Megens, 20 jaar en in september 2012 gestart aan de dansacademie. Sindsdien probeer ik mij zo breed mogelijk te ontwikkelen in de verschillende kanten van dans. Ik leer veel op school, maar ook daarbuiten ben ik nieuwsgierig naar alles wat met dans te maken heeft. Ik start nu met Het Zwanenmeer van Lonneke van Leth en ik kan niet wachten tot de eerste repetitie. Ik ga jullie op de hoogte houden van de repetities en uiteindelijk de voorstellingen.

Muriël Megens