Home » Blogs
Andrew Anthonia

Andrew Anthonia doet mee aan So You Think You Can Dance 2015

14 maart 2015 - Andrew Anthonia

Ik, Andrew Anthonia, ben uitvoerend danser en dansdocent en doe dit jaar mee aan het televisieprogramma So You Think You Can Dance. Samen met mijn danspartner Shannon heb ik een Bootcamp ticket weten te bemachtigen! Naar aanleiding hiervan heb ik besloten een blog bij te houden zodat lezers van Dansmagazine.nl mij kunnen volgen. Benieuwd naar mijn verhaal en wat ik allemaal meemaak tijdens de opnames So You Think You Can Dance? Lees dan snel verder!

Danser Andrew Anthonia

Ik doe mee aan So You Think You Can Dance omdat ik mezelf wil bewijzen. Ik ben vorig jaar afgestudeerd bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts met een Bachelor Performing Arts en een Bachelor Docent Dans. Nu werk ik voornamelijk als docent dans en freelance uitvoerend danser. Door mijn deelname aan SYTYCD 2015 wil ik laten zien dat ik niet alleen een goede docent ben, maar ook als performer genoeg kwaliteit in huis heb. Ik wil mijn kennis en passie delen met de rest van Nederland!

Na mijn opleiding bij Lucia Marthas kreeg ik een grotere interesse voor Latin. Ik volgde wel 10,5 uur per week les. Op dit moment voelt deze stijl het beste in mijn lichaam en daarom leek het me een logische keuze dit te doen voor mijn TV auditie van SYTYCD 2015. Ik belde mijn danspartner Shannon op om te vragen of ze met mij mee wilde doen en ze zei meteen ja! Toen begon het hele proces. We probeerden samen basispassen en lifts uit en hebben de beste stukjes aan elkaar geplakt. Daarna zijn we gaan werken aan onze connectie en uitstraling. Wat willen we overbrengen met deze dans en hoe doen we dat?

Auditie So You Think You Can Dance 2015

De auditie dag van SYTYCD 2015 was heel spannend. Je wacht uren en uren op dat ene moment waarin je alles moet geven en laten zien wat je kan. Je hebt maar één kans!
Overal waar ik keek waren camera’s en dat was in het begin best onwennig, omdat ik dat natuurlijk niet gewend ben. Gelukkig was ik niet alleen. Naast Shannon doen ook twee vrienden van mij mee aan het programma: Jorge en Melanie. 

Het wachten kon ik nog wel volhouden, maar op het moment dat mijn groep aan de beurt was sloeg de spanning toe. Je weet dat ieder moment de deur open kan gaan en je op moet. Ik flipte bijna, maar gelukkig was Shannon mij de hele tijd moed aan het inspreken: “We gaan dit doen, we kunnen dit!”Toen het moment daar was en de deur open ging, ging er van alles door mijn hoofd “Wat is de eerste pas? Weet ik alles nog wel? Wat komt erna?”. Dan begint de muziek. Niet meer nadenken en performingmode on. 

“What did just happen?” dacht ik toen we klaar waren met dansen. We hebben dit echt gedaan! Veel tijd om na te denken was er niet, we gingen meteen door naar het jurycommentaar. Wat zouden ze ervan vinden? Ik had niet verwacht meteen door te mogen naar Bootcamp. Tijdens het commentaar ging het met name over Shannon, die een Bootcamp ticket afwees voor haar opleiding. Logisch dat de jury wilde dat ze doorging, Shannon is een fantastische danseres. 

Ik was ervan overtuigd dat ik een Final Audition moest doen op basis van het commentaar. Ik kon het dan ook niet geloven toen ze zeiden dat ik direct door mocht naar Bootcamp! Geweldig! De jury vond mij een goede partner en is benieuwd naar wat ik nog meer kan. Hopelijk kan ik ze dit laten zien in de Bootcamp. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben benieuwd waar we naartoe gaan!

Auditie Andrew SYTYCD 2015

Andrew Anthonia