Home » Blogs
Bootcamp SYTYCD 2015

Andrew Anthonia in de bootcamp van SYTYCD 2015

25 maart 2015 - Andrew Anthonia

In mijn vorige blog vertelde ik jullie het begin van mijn avontuur bij So You Think You Can Dance: waar het allemaal mee begon en hoe de auditie is verlopen. Inmiddels zijn we aangekomen bij de Bootcamp… in Ierland! Benieuwd hoe het daar was, voor en achter de schermen, en hoe het nu verder gaat? Lees snel mijn verhaal in mijn tweede blog!

Andrew Anthonia in Bootcamp SYTYCD 2015

Toen ik hoorde dat de Bootcamp van So You Think You Can Dance dit jaar naar Ierland ging, vond ik dat fantastisch! Ik was nog nooit in Ierland geweest en vond het heel spannend. Hoe zou het daar zijn en wat zouden we gaan meemaken?

Ierland heeft een prachtige natuur. Het landschap heeft veel groen en overal waren beekjes, riviertjes en bergen te zien. En schapen. Veel schapen. We hadden genoeg tijd hier naar te kijken want de reis duurde enorm lang. Mijn dag begon om 5.00 uur in de ochtend op Centraal Station Amsterdam richting Rotterdam. Vanuit daar gingen we met een bus naar Brussel, waar we zouden vliegen naar Dublin. Eenmaal daar aangekomen moesten we nog een uur in de bus zitten naar ons verblijf. 

Het voordeel van de lange reis was dat we elkaar meteen konden leren kennen. De sfeer was superleuk. We zijn natuurlijk allemaal dansers en zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dat geeft meteen een onderlinge klik. Iedereen was heel open met elkaar en we waren meteen aan het lachen, dansen en druk doen. 

De jury en de kandidaten worden de hele tijd van elkaar gescheiden. Alleen wanneer er gefilmd werd zagen we Jan Kooijman, Ish Aït Hamou, Min Hee Bervoets en Dan Karaty. Zij kregen alle beelden die gemaakt werden van ons te zien, tijdens de repetities en daarbuiten. Daarop werden we beoordeeld. 

Iedere dag hadden we een strakke planning: vroeg opstaan, met de bus naar een locatie, repeteren en filmen. Vrije tijd om de stad te verkennen zat er niet bij. Als we de stad zagen, was dat alleen op momenten dat er ook gefilmd werd. Als we vrije tijd hadden was dat in de herberg. Het leven van een danser is hard werken!

Tappen tijdens de SYTYCD 2015 Bootcamp in Ierland

Een SYTYCD Bootcamp in Ierland betekent natuurlijk tappen. Dat was voor mij een groot voordeel omdat ik al vier jaar hard aan het trainen ben om mijn taptechnieken te verbeteren. Deze Bootcamp was een mooie kans dit te laten zien aan de jury en de kijkers. Ik wist ook dat van de andere kandidaten bijna niemand tapdanservaring heeft, dus ik schatte mijn kansen wel hoog. Toch betekende dit niet dat het gemakkelijk ging. 

Ierse dans heeft wel dezelfde basis als Rythm Tap, dat ik beoefen, maar heeft een totaal andere feeling. Rythm tap is geaard, de bewegingen gaan richting de grond. Ierse dans is hoog en er wordt veel hoog op de tenen gewerkt. Het was moeilijk een schakeling te maken naar de Ierse tap, maar alsnog gaf mijn basis me een voorsprong. Desalniettemin zijn alle dansers supersterk en heel goed in hun eigen stijl. Ook qua persoonlijkheid zijn het stuk voor stuk sterke mensen. 

Op naar de Liveshows van SYTYCD 2015

Ik moest mezelf gaan bewijzen. Gelukkig is me dat gelukt! Nu ik de Bootcamp heb overleefd is het eindelijk tijd om mijzelf aan het SYTYCD publiek in heel België en Nederland te laten zien. Liveshows here I come!