Home » Blogs

“Live! – Leef! – Vive!”

16 januari 2013 - Karin Dieters

Hallo! Mijn naam is Karin Dieters, ik ben 35 jaar en woon in Weesp samen met mijn lieve vriend Onno. Mijn Hbo-opleiding docent dans heb ik gevolgd bij de dansacademie in Arnhem (Artez). Sinds 1998 geef ik les op verschillende scholen in Nederland. De laatste jaren ben ik steeds actiever geworden in het choreograferen. Daarom heb ik besloten om mijn eigen dansgroep op te richten in Amsterdam.

Als beginnende choreograaf met een eigen groep ben ik nu vooral op zoek naar geschikte locaties om op te treden. We willen onze stukken graag overal laten zien maar lang niet iedere plek is geschikt. Om mijn verhaal te kunnen vertellen, heb ik een goed podium nodig, bepaalde lichtwensen en de mogelijkheid om attributen op te kunnen hangen.

In eerste instantie hadden we ons ingeschreven bij een aantal open podia. Maar in zo’n format is het best lastig om toch al je wensen te laten vervullen. Dan is de vraag: als het licht niet is wat je wenst en je maar tien minuten hebt om te repeteren, is het dan een meerwaarde om je stuk toch daar te presenteren?
Nee, eigenlijk niet. De ondersteuning van het licht en de attributen is zo essentieel, die kan niet worden weggelaten. Dat betekent dat we voortaan alleen ergens willen optreden als we ons hele verhaal kunnen vertellen.

Een goed idee is om zelf een voorstelling te organiseren zodat we alles kunnen inrichten naar onze wensen. Maar ja, op dit moment zijn we nog niet zo ver dat wij een avondvullende voorstelling met alleen moderne dans kunnen vullen. Dus moest ik op zoek naar een samenwerking met andere artiesten om te komen tot een interessante en boeiende avond gevuld met verschillende kunstdisciplines. En die heb ik gevonden. Met trots presenteer ik onze voorstelling en ik hoop dat jullie allemaal komen kijken!

Live! - Leef! - Vive!

singer-songwriter liedjes, moderne dans en flamenco, recht vanuit het hart

Lees hier meer informatie.

Karin Dieters