Zomerworkshop Ierse dans bij Keltisch Dansje

Van links naar rechts de danseressen Madelief, Rosalie en AnnikaOp verschillende plaatsen in Nederland worden er in de maanden juli, augustus en september zomerworkshops Ierse dans aangeboden. Onder leiding van Koosje Schouten en Rosalie Wagenaar, twee danseressen van de Keltische folkband Rapalje, leer je de basis van de Ierse dans. De zomerworkshops worden gegeven in Groningen, Zwolle, Doetinchem, Deventer, Leeuwarden, Emmeloord, Enschede en Emmen.

De workshop

Koosje en Rosalie zijn professionele dansers bij Rapalje en willen het publiek betrekken bij de Ierse dans. Door de persoonlijke aandacht van de danseressen, zijn de workshops niet elke keer hetzelfde. Hierdoor is het ook mogelijk om voor meerdere workshops in te schrijven en je op deze manier verder te ontwikkelen in de dans.

Rapalje

Rapalje is een Keltische folkband die optredens en theatervoorstellingen verzorgt. Bij deze voorstellingen zijn ze gekleed in middeleeuwse kleding en bespelen verschillende middeleeuwse instrumenten, zoals de doedelzak, low whistle (een Ierse fluit), mondharmonica en de bodhrán (Ierse lijsttrommel). Tijdens de voorstellingen wordt veelal gedanst, onder meer door Schouten en Wagenaar.

Lees ook het interview dat Dans Magazine met Schouten hield om een beter idee te krijgen van de Ierse dans.

Meer informatie over de prijzen, data en tijden van de zomerworkshops is te vinden op de website van Ketisch Dansje.

Foto's Rapalje door Detlef Letzner