Foto: Bill Cooper - Ballet Black

Ballet Black streeft naar cultureel diverse balletwereld

Ballet Black is een balletgezelschap met uitsluitend Aziatische en gekleurde dansers. In februari 2016 is dit unieke gezelschap in Nederland te zien. Dansfestival Holland Dance presenteert het gezelschap in het Luxor Theater in Rotterdam en in Theater aan het Spui in Den Haag.

Ballet Black is in 2001 opgericht door danseres en choreografe Cassa Pancho. Het doel was om dansers met een donkere huidskleur de kans te geven in klassieke balletten te dansen, iets dat nog altijd niet vanzelfsprekend is. Het merendeel van de dansers in balletgezelschappen in blank. Het doel van Ballet Black is dan ook om haar dansers door te laten stromen naar de gevestigde balletgezelschappen. Uiteindelijk wil het gezelschap zichzelf zo overbodig maken.

Diverse culturele achtergronden

Ballet Black is naast een professioneel balletgezelschap ook een opleidingsinstituut voor jonge dansers, het runt een balletschool in Londen. Ballet Black wil niet alleen dansers met verschillende culturele achtergronden in balletgezelschappen zien dansen, maar ook een publiek met diverse culturele achtergronden trekken.

Hoe is in Nederland met de doorstroom van ‘niet-witte’ dansers gesteld? Lees er alles over in het decembernummer van Dans Magazine! Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 30 november 16:00 uur een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis. Profiteer van onze superaanbieding: 1 jaar Dans Magazine voor slechts € 27,50 én 3 cadeaus!

Meer inspiratie