Zwanen dansen in legerboots

Het Zwanenmeer Siegfried en Odette. Beeld van website De WolvenVan 10 tot en met 21 juli 2013 is de dansvoorstelling het Zwanenmeer ‘Siegfried & Odette’ te bekijken in de Kromhouthal in Amsterdam. De voorstelling is een vernieuwde versie van het bekende verhaal van het Zwanenmeer. De samenwerking tussen choreografe Lonneke van Leth, beeldend kunstenaar Vincent de Kooker en componist Eef van Breen zorgt voor een imposant decor en een bijzondere voorstelling.

Het Zwanenmeer

Het oorspronkelijk ballet van het Zwanenmeer is samengesteld door de choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov met de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Het Zwanenmeer vertelt het verhaal van Siegfried en Odette die elkaar ontmoeten bij een meer in het bos. Odette is betoverd door een tovenaar en is overdag een zwaan en ’s nachts een mens. Dit maakt het voor Siegfried lastig om van haar te houden en met haar te trouwen.

Het Zwanenmeer in een nieuw jasje

De vernieuwde versie maakt gebruik van de nieuwste technieken en combineert moderne dans met ballet. Ook wordt er gebruikgemaakt van beeldprojecties en kunstinstallaties om een bijzonder decor neer te zetten. In tegenstelling tot het oorspronkelijke verhaal begint de voorstelling met het einde van het verhaal: de tragische wanhoopsdaad van Siegfried en Odette. Het Zwanenmeer Siegfried en Odette. Beeld van website De Wolven

De voorstelling

De dansvoorstelling vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Deze locatie zorgt voor een rauwe en indrukwekkende omgeving waar choreografe Lonneke van Leth goed gebruik van maakt. De ruimte van drieduizend vierkante meter wordt goed benut en zorgt voor voldoende speelruimte voor de dansers.

De voorstelling duurt in totaal vijfenzeventig minuten en is voor iedereen toegankelijk. Voor de kinderen worden er op 14 en 21 juli speciale matineevoorstellingen georganiseerd waar ze welkom zijn in hun tutu of zwanenpak.

Meer informatie over de locatie, prijzen of het kopen van kaartjes is te vinden op de website van het Zwanenmeer.