Zumba-fitness masterclass

Carlos NietoMaandag 8 juli organiseert Carlos Manuel Nieto een openbare masterclass met twee Amerikaanse Zumba-fitness instructeurs: Melissa Chiz en Nick Logrea. Nieto combineert zijn liefde voor zumba-fitness met psychologie. Hij geeft les op verschillende lokaties in de IJmond.

Carlos Manuel Nieto

Nieto is een professioneel danser, Zumba-fitness instructeur en psycholoog. Tijdens zijn psychologie-studie kwam hij in aanraking met Zumba-fitness. Hij begon zijn carrière als Zumba-fitness instructeur in een hotel, maar ging vervolgens zelf lessen en masterclasses organiseren. Met Zumba-fitness hoopt hij net als een psycholoog dat het een positief effect heeft op het zelfvertrouwen van de deelnemers.

Zumba-fitness

Zumba-fitness bestaat uit dansoefeningen op Latijn-Amerikaanse muziek. Het is hierdoor een combinatie van dans, acrobatiek en fitness. Zumba-fitness is in 2001 bedacht door de Colombiaanse danser en choreograaf Alberto ‘Beto’ Perez en wordt ondertussen gegeven in 151 landen. Ook zijn er veel mensen die het thuis beoefenen door middel van dvd’s en games. Er zijn verschillende soorten Zumba, zoals Gold voor senioren, Aqua voor in het water en Sentao met behulp van stoelen. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk.

Masterclass 8 juli

Om Zumba-fitness meer bekendheid te geven, wordt er op 8 juli een masterclass georganiseerd door Melissa Chiz en Nick Logrea. Dit zijn twee Amerikaanse Zumba-fitness instructeurs die langskomen tijdens hun zomertournee. Ze zijn onder andere bekend van hun dvd’s en games voor mensen die thuis willen trainen.

Meer informatie is te vinden op de website van Zumba Nederland, Zumba Nieto of via de Facebookpagina.