Zomerlessen flamenco dans

Flamenco dansers. Beeld van Jean-Pierre Bazard via Wikimedia.JPGVan 1 juli tot en met 31 augustus 2013 vindt de zomerworkshop flamenco van Tamar Porcelijn plaats in Amsterdam. De workshop bestaat uit twee onderdelen: technieklessen voor de mensen met ervaring in de flamenco en een beginnerscursus. Flamenco is een dansvorm die veel nadruk legt op expressie en passie en op een sierlijke manier wordt uitgevoerd.

Tamar Porcelijn

Tamar Porcelijn is een professionele flamenco danseres die mensen wil laten kennismaken met de dansvorm. Doordat ze haar opleiding en trainingen in Sevilla heeft gevolgd, heeft ze ook de culturele achtergrond van de dansvorm meegekregen. Verder heeft ze ervaring in de moderne dans en is ze gediplomeerd dansdocente.

Flamenco

Bij de beginnerscursus wordt voornamelijk aandacht besteed aan de basisritmes, arm- en handbewegingen en wordt de leerlingen een simpele choreografie bijgebracht. De technieklessen worden op twee niveaus gegeven, gebaseerd op het aantal jaren ervaring. Het eerste niveau is voor mensen met minimaal één tot drie jaar ervaring en legt de nadruk op het verbeteren van de techniek. Ook wordt bij dit niveau meer uitleg gegeven bij de oefeningen dan bij het tweede niveau.

Het tweede niveau is voor de mensen met minimaal drie tot vijf jaar ervaring. Hierbij wordt een hoger tempo aangehouden en wordt er ook gewerkt aan verbeteringen voor de techniek. Alle lessen worden muzikaal begeleid door gitarist Andrés Angel. Angel en Porcelijn zijn op 15 en 16 augustus te zien tijdens een optreden in Amsterdam.  

Meer informatie over de lessen en het aanmelden is te vinden op de website van Tamar Porcelijn.