Project Dans

Zien: Dit zijn de 4 finalisten van Project Dans

Kayva, Louis, Daniela en Siërra zijn de vier finalisten van Project Dans. Deze talentvolle dansers hebben de (vak)jury week na week verbluft met hun dansmoves. Met passie, toewijding en aanpassingsvermogen hebben zij zich steeds weer een andere dansstijl eigen weten te maken. Maar wie gaat er naar huis met de titel Beste allround danser van Nederland? Wie krijgt een rol in de nieuwste dansvoorstelling van ISH Dance Collective? Dat is te zien in de finale van Project Dans op donderdag 21 maart om 20.30 uur bij de NTR op NPO 1.  

De finale

De vier finalisten hebben één gedeelde droom: een carrière als professioneel danser. Om daar te komen hebben ze zich in Project Dans de afgelopen maanden in een hoog tempo verder ontwikkeld in verschillende dansstijlen. Maar er is er maar één die zich de Beste allround danser van Nederland mag noemen. Voor het zover is, moeten ze zich bewijzen in een technische opdracht die zwaarder is dan ooit. In 24 uur neemt danser en choreograaf Denden Karadeniz hen mee in een door hem ontwikkelde stijl die niet in een hokje te plaatsen is: een mix van diverse dansstijlen, waarbij ongeveer ieder deel van het lichaam met de vloer in aanraking komt.

Eigen meesterstuk

Tot grote schrik van de dansers moet er alsnog 1 van hen naar huis. De 3 overgebleven finalisten gaan aan de slag met hun eigen meesterstuk. Met hulp van Natascha en Shaker bedenken ze hun eigen choreografie, styling en decor en kiezen ze zelf een danspartner. In een zinderende slotfase geven ze alles om het publiek en de jury te betoveren. In de moeilijke keuze om te bepalen wie de winnaar wordt, worden vaste juryleden Jennifer Romen en Ed Wubbe bijgestaan door Marco Gerris, artistiek leider van ISH Dance Collective. De winnaar moet een topprestatie leveren om een rol in zijn gezelschap te verdienen. 

Uitzending:  De finale van Project Dans is te zien op donderdag 21 maart om 20:30 uur bij de NTR op NPO 1.

Meer inspiratie