World Dance Summer Training

Annika en Koosje tijdens een voorstelling van Rapalje. Beeld door Detlef LetznerIn juli begint de eerste World Dance Summer Training in Amsterdam. Tijdens deze training kunnen gevorderde dansers in verschillende werelddans- en folkloredans disciplines werken aan hun kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en choreografie. Per les wordt er een andere discipline behandeld.

Charleston

Op maandag 8 juli wordt een training met de Charleston gegeven door Anita Holt, een specialist op het gebied van deze dansstijl. De Charleston is een vrolijke en expressieve dans uit de jaren ’20 die ook nog eens goed is voor de conditie. Het wordt voornamelijk gedanst op jazzmuziek.

Op maandag 15 juli geeft Caspar Bik les in Rhythms of the World. Verdere informatie over deze les wordt binnenkort op de website van World Dance Summer Training bekendgemaakt.

Yoga & Irish Stepdance

Op maandag 22 juli geven Alice Neuteboom en Koosje Schouten een training in Yoga & Irish Stepdance. Neutenboom geeft wekelijks yogales waarbij ze de deelnemers bewust maakt van hun lichaam en geest. Tijdens de training maak je kennis met yoga en leer je dit te combineren met dans. Koosje Schouten is danseres bij de Keltische band Rapalje. Ze heeft zich gespecialiseerd in verschillende dansstijlen, waaronder de Ierse Stepdans. Schouten geeft in juli, augustus en september ook een zomerworkshop Ierse dans.

Verdere trainingen in juli en augustus

Marc Bout geeft op maandag 29 juli een training in International Folkdance techniques. Zoals de naam al doet vermoeden laat hij de deelnemers kennismaken met de verschillende danstechnieken bij internationale folkloredansen. In augustus zijn er verder nog trainingen op het gebied van choreografie, flamenco en Roemeense dans.

Elke training wordt gegeven van 19.30 uur tot 21.30 uur in Studio AT Werelddans in Amsterdam.

Meer informatie over de prijzen, de tijden en de data is te vinden op de website van World Dance Summer Training.