Workshop Graham Class & Repertory

Miki Orihara. Foto door  John DeaneVan maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli 2013 vindt de workshop Graham Class & Repertory van Miki Orihara plaats in Amsterdam. Tijdens deze workshop maak je kennis met de Graham techniek van Miki Orihara en de Graham Company. Bij deze techniek staat het begrijpen van het eigen lichaam en de bewegingen van dans centraal.

Miki Orihara

Miki Orihara is een professioneel danser bij de Graham Company sinds het jaar 1987. Hiervoor heeft ze aan diverse voorstellingen succesvol deelgenomen en heeft hier haar bekendheid mee opgebouwd. Orihara heeft bijvoorbeeld ook gedanst bij het Nationaal Theater in Japan. Tegenwoordig danst ze ook bij de PierGroupDance en Lotuslotus. Bij de Graham Company is ze voornamelijk bezig met het geven van workshops. Hiermee wil ze haar kennis overdragen aan nieuwe jonge talenten. Ze heeft al verscheidene workshops gegeven in Japan, Moscow en Amerika. Voor de vijfdaagse workshop Graham Class & Repertory komt ze naar Nederland.

Graham Class & Repertory

Tijdens de workshop geeft Orihara tips en advies voor een glansrijke carrière. Ze laat de cursisten zien hoe ze hun lichaam moeten begrijpen en hoe dit toegepast moet worden op hun danstechniek. De techniek heeft veel weg van het klassieke ballet, maar is in principe een moderne danstechniek.

De workshop wordt gegeven in de studio HJS Bellamystraat 49 in Amsterdam. Het aanmelden voor de workshop is nog steeds mogelijk via de website van HJS.