Wat brengt een kruisbestuiving tussen kunst en dans voort?

Op 31 mei toont galerie Notre Dame des Arts te Ubbergen een introductie van het werkproces in de samenwerking tussen kunstenaar Anook Cléonne (1972, NL) en Introdans danser/choreograaf Laurent Drousie (1987, BE). Drousie zal daarnaast, ter plekke, zélf een deel van zijn choreografie  L'Apres dansen.

Tekenproject Het Blauwe Uur

Voor haar project Het Blauwe Uur vraagt Anook Cléonne mensen naar hun kantelmoment, hun moment van helder inzicht Iedereen kent die momenten van uiterste klaarheid, waarop de richting die men moet volgen in het leven, plots duidelijk wordt.

Dit zijn gebeurtenissen, of ervaringen in je leven die je een wezenlijk inzicht hebben gegeven in wie jij bent, of wat jij wilt doen in je leven. Inzichten die maken dat je weet dat je dóór moet gaan, óf juist moet stoppen, ook al weet je nog niet hoe het er dan verder uit moet gaan zien.

Kunstenaar Anook Cléonne werkt samen met choreograaf Laurent Drousie

Het Blauwe Uur van Drousie gaf Cléonne al vorm in een tekening. Deze tekening, Defeated Black, bleek de opmaat voor een nieuwe samenwerking om te verkennen waarin dans en beeldende kunst elkaar kunnen ontmoeten en versterken.

Tijdens de expositie op 31 mei lichten de kunstenaar en de choreograaf tijdens een kort interview een tip van de sluier op van hun plannen voor het vervolg van Het Blauwe Uur. Dit wordt afgesloten met een door Drousie zelf gedanste deel van zijn choreografie  L'Apres.

Ga voor meer informatie naar de website van Het Blauwe Uur of Anouk Cléonne.

De expositie is te zien in:

De Refter van Notre Dame des Arts
Rijksstraatweg 37

6574 AC Ubbergen.