Voor een tientje naar dans!

Het derde weekend van januari 2016 ademt Nederland theater en dans: ruim 35 theaters verspreid over het land stellen de deuren wagenwijd open om aan iedereen te laten zien hoe mooi het is om naar het theater te gaan. Met bijzondere activiteiten, aansprekende programma’s en extra voorstellingen voor een prijs van tien euro. Het complete programma is sinds 5 januari bekend.

Bezuinigingen vanuit de overheid hebben ertoe geleid dat de theaters creatief werken aan het vergroten van de eigen inkomsten. Podia zoeken naarstig naar manieren om publiek te binden en fondsen te werven: randprogrammering, theaterdiners en backstage-happenings. Om de sector nog een extra impuls te geven organiseren het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds het BankGiro Loterij Theaterweekend.

BankGiro Loterij Theaterweekend

Dit evenement verleidt nieuw publiek om naar een voorstelling te gaan en moedigt voormalige bezoekers aan om zich opnieuw te verbinden met de lokale schouwburg of concertzaal. Theaters in Nederland gooien hun deuren wijd open. De vaste prijs voor een voorstelling in dit weekend is tien euro en daarvoor krijgt de bezoeker veel extra’s: een kijkje achter de schermen, ontmoetingen met de sterren van het theater of een ontbijt tijdens een kindervoorstelling. Het evenement wordt een jaarlijks feest van (her)ontdekking van de podiumkunsten.

Theater, dans, circus, muziek; er is voor ieder wat wils. Bekijk het volledige programma op de website van BankGiro Loterij Theaterweekend.

Meer inspiratie