Utrecht volop in beweging tijdens Culturele Zondag Uitfeest

Openluchtbios Uitfeest 2012, Stadhuisplein. Foto door Hanne NijhuisOp 1 september houden ruim negentig instellingen tijdens het Uitfeest open huis en geven zij een voorproefje van het komende culturele seizoen. Van de Neude via de Schoutenstraat – die voor één dag wordt omgetoverd tot Theaterstraat – naar het Stadhuisplein, maar ook op allerlei locaties ver daarbuiten.

Op de Neude, met host Art Rooijakkers, is de kick-off van het Uitfeest met onder meer de nieuwe musical Jersey Boys. Verder op het Stadhuisplein een singer-songwriterspodium onder leiding van Giel Beelen en dansen op muziek van DJ Jairzinho.

Kick-off

Met Cycling in Concert op de Neude wordt op bijzondere wijze het startsein voor het Uitfeest gegeven. Op het podium speelt het pianistenduo Sandra en Jeroen van Veen stukken als Metamophosis van Philip Glass en delen uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt, terwijl het peloton van de Ronde van Midden Nederland steeds dichterbij komt. Maar voor dans kun je op het Uitfeest ook terecht.

Dansen tijdens het Uitfeest

Tijdens de dag kun je op de Neude genieten van muziekoptredens van onder meer Lillian Hak en je kunt meedansen met Hadewych Minis op haar pop, punk en funknummers. Als de avond valt kun je terecht bij Danser á Deux en genieten van de hapjes en drankjes die lokale horeca speciaal voor het Uitfeest heeft gemaakt. Het volledige programma staat vanaf 26 juli op de website van Culturele Zondagen. Hier kan men ook een eigen route samenstellen.

Beeld: Openluchtbios Uitfeest 2012, Stadhuisplein. Foto door Hanne Nijhuis