Foto  Timothy van Poucke Eurovision Young Dancers 2015 Nederland Netherlands

Timothy van Poucke in Eurovision Young Dancers 2015

Het Eurovision Young Dancers 2015 is de veertiende editie van het dansfestival en wordt op 19 juni 2015 gehouden in het New Theatre in Pilsen. Het is de eerste keer dat Tsjechië een EBU-festival zal organiseren. Wie mag zich de beste jonge danser van Europa noemen?

Timothy van Poucke vertegenwoordigt Nederland

Onder de deelnemers van Eurovision Young Dancers 2015 bevindt zich Timothy van Poucke, de winnaar van de Nederlandse voorronde.  Daarnaast doen dansers mee namens Albanië, Tsjechië, Duitsland, Malta, Noorwegen, Polen, Slowakije, Slovenië en Zweden. In eerste instantie zou Slovenië zich terugtrekken van het festival, maar na enkele maanden bedacht de Sloveense omroep RTVSLO zich en zou Slovenië toch gewoon deelnemen. Slowakije keert terug na een afwezigheid van 18 jaar.

Iedere kandidaat danst een solodans en een groepsdans. De twee beste dansers zullen vervolgens een battle aangaan, waarna een internationale jury bepaalt wie als winnaar naar huis gaat. De vorige editie in 2013 was dit de Nederlandse Sedrig Verwoert.

Uitzending NPO 2: zondag 28 juni

Op zondag 28 juni 2015, om 18.10 uur op NPO 2 is het verslag van Eurovision Young Dancers 2015 dat op vrijdag 19 juni plaatsvindt in het Tsjechische Pilsen. Tijdens de uitzending blikken we met Timothy terug op de ervaringen in Pilsen.

Trailer Eurovision Young Dancers 2015