SIVO vindt vervanging voor Chinese dansgroep

SIVO vindt vervanging voor Chinese dansgroepVan 31 juli tot en met 4 augustus vindt in Odoorn het internationale dans- en muziekfestival SIVO plaats. De organisatie had de programmering bijna rond toen ze hoorden dat het Shanghai Baoshan Ginkgo Art Ensemble moet afhaken vanwege een regionale uitbraak van vogelgriep. Het is gelukt een waardige vervanger te vinden voor de Chinese groep, namelijk het Polynesische ensemble Hei Show Tamure. Met de komst van deze groep is het aantal buitenlandse groepen op het SIVO-festival weer op vijftien gebracht.

Hei Show Tamure

Hei Show Tamure is een zeer ervaren en spectaculaire dansgroep uit de omgeving van de Franse stad Toulon, die op moderne wijze de oude cultuur van 128 eilanden in de Stille Oceaan (zoals Samoa, Hawaï en Maori) tonen. De leden van de groep zijn allemaal Polynesische emigranten of afstammelingen daarvan. Het gezelschap verzorgt ook diverse cursussen traditionele dans en percussie, waarbij ze gebruikmaken van historische slagwerkinstrumenten.

Financiële bijdrages voor het festival

Er was nog meer positief nieuws voor het SIVO-festival. De organisatie werd namelijk verrast met een financiële schenking van 1700 euro vanuit het Leefbaarheidsfonds Vitaal! van Woningcorporatie Woonservice. Hiermee kunnen de ICT-voorzieningen worden uitgebreid en gemoderniseerd en er kunnen enkele laptops worden aangeschaft. Dit is erg belangrijk voor de stichting, aangezien gezelschappen over de hele wereld zich tegenwoordig vooral presenteren op het internet.Kijk voor meer informatie over het festival en het complete deelnemersoverzicht op de website van het SIVO-festival.