SIVO-festival na 29 jaar nog steeds jong

De formatie Fong-Shiang Folk Dance Troupe uit Taiwan.Het internationale SIVO Dans- en Muziekfestival in Odoorn viert dit jaar haar 29ste verjaardag viert en organiseert van 31 juli tot en met 4 augustus activiteiten waarbij jongeren een belangrijke rol spelen. Voor de jongere bezoeker zijn er tal van mogelijkheden zich op het festivalterrein te vermaken en wanneer naar de dansgroepen wordt gekeken, springt de vertegenwoordiging uit China er beslist uit.

Vanuit alle hoeken van de wereld komen al bijna dertig jaar vele dansgroepen naar het Drentse Odoorn. Dit jaar komen er zestien groepen uit het buitenland en drie Nederlandse formaties. De deelnemende groepen maken het festival in Odoorn tot het grootste in haar soort in West-Europa.

Bijvoorbeeld uit China. Vanuit de oude Chinese industriestad Wuxi komt de bijzondere kindergroep The pigeons children's dance troupe. Onder begeleiding van enkele ouders en een aantal dansdocenten zal deze groep diverse optredens op het festivalterrein verzorgen.

Voorproefje

Op dinsdagavond 30 juli kan alvast een kijkje worden genomen op het nieuwe dorpsplein in Odoorn. Dat plein wordt die avond officieel geopend en dat gaat gepaard met optredens van enkele buitenlandse dansgroepen die te gast zijn op het SIVO Dans- en Muziekfestival. Dit is een mooie gelegenheid om zonder kosten alvast een voorproefje te krijgen van SIVO.

Het festival wordt op woensdagavond 31 juli omstreeks 19.20 uur geopend met het traditionele openingsdefilé. Na het voorstellen van alle groepen wordt de eerste dansronde gehouden. Zondagmiddag 4 augustus wordt het SIVO-festival afgesloten met het traditionele sluitingsdefilé, dat gepland staat voor omstreeks 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van het SIVO-festival.