SIVO Dans- en Muziekfestival Odoorn

Chinese dansgroepVan woensdag 31 juli tot en met zondag 4 augustus 2013 vindt de 29e editie van het SIVO Dans- en Muziekfestival plaats in Odoorn. Tijdens dit festival zijn er twintig dansgroepen te zien uit verschillende landen die elk hun eigen tradities en culturen uitbeelden. Naast de folkloristische dansvoorstellingen kun je op het festival genieten van internationale lekkernijen op de MultiCultimarkt en van muziekoptredens.

Chinese dansgroep

Speciaal voor dit festival komt de kinderdansgroep ‘The pigeons children’s dance troupe’ vanuit China naar Odoorn. Deze groep bestaat uit achtendertig dansers met de gemiddelde leeftijd van tien jaar. Voor hun verblijf in Nederland worden ze begeleid door tien ouders en zes instructeurs. Zij zullen op zaterdag 3 augustus een traditionele Chinese dansvoorstelling geven.

Kroatië

Uit Kroatië komt de dansgroep Ivan Goran Kovacic naar het festival met een dansvoorstelling die de cultuur en tradities uit het land goed vertegenwoordigen. De dansgroep maakt hiervoor ook gebruik van de nationale kleding van Kroatië.

Internationale dansgroepen

Onder de deelnemers van het festival behoren ook drie Nederlandse dansgroepen: Volksdansgroep De Schaop’ndansers uit Exloo, de Eastergoa Skotsers uit Burgum en de Lönneker Boerendâânsers uit Enschede. Verder zijn er op het festival ook dansgroepen uit Amerika, Brazilië, Ecuador, Frankrijk, Mexico, Montenegro, Oekraïne, Polen, Polynesië, Portugal, Rusland, Taiwan en Togo.

Meer informatie over het festival, de prijzen of de locatie is te vinden op de website van het SIVO Festival.