Romeo en Julia van Rudi van Dantzig in Amsterdam

De voorstelling Romeo en Julia is vanaf 14 maart te zien in Amsterdam.Van 14 maart t/m 1 april 2013 is de voorstelling Romeo en Julia van Het Nationale Ballet te zien in het Muziektheater Amsterdam, naar de hartverscheurende tragedie van Shakespeare. De voorstelling is bovendien van 3 t/m 14 mei te zien in Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Arnhem en Den Haag.

Artistiek leider Rudi van Dantzig overleed begin 2012 op 78-jarige leeftijd. Hij maakte in 1967 de voorstelling Romeo en Juliet, wat indertijd de eerste avondvullende balletproductie van Nederlandse makelij was. Sindsdien weet deze voorstelling het publiek te raken als geen ander.

Van Dantzigs voorstelling kenmerkt zich door de psychologische en sociale geloofwaardigheid die de dansact uitstraalt. De vete tussen de adellijke families Montecchi en Capoletti wordt haarfijn uitgebeeld en niet alleen de onbezorgde jeugd en de opbloeiende liefde tussen de twee hoofdpersonages wordt uitgelegd, maar ook het leven van het arme volk van Verona.

Ook de muziek van Sergej Prokofjev uit 1938 voegt een laag authenticiteit toe, met muzikale begeleiding van het Orkest van Het Nationale Ballet o.l.v. Koen Kessels, en het decor- en kostuumontwerp van Toer van Schayk weet de voorstelling tot leven te wekken.

Kaartverkoop

Kaarten voor de dansvoorstelling zijn online te koop op de website van Het Nationale Ballet of verkrijgbaar bij het Kassabespreekbureau van Het Muziektheater Amsterdam (020) 625 54 55; de AUB-ticketshop op het Leidseplein in Amsterdam.