Red Bull BC One Holland Cypher

red bull bc one 2010. Beeld van Wen Cheng Liu via FlickrOp vrijdag 12 juli 2013 vindt de Red Bull BC One Holland Cypher plaats in de Effenaar in Eindhoven. Deze dag draait om de strijd tussen zestien groepen breakdancers, hiphoppers en b-boys. De winnaar van deze voorronde maakt een kans op een plek in de wereldfinale in Zuid-Korea en op de titel van beste breakdancer ter wereld. De jury zal de winnaar beoordelen aan de hand van zijn of haar vaardigheden, stijl en persoonlijkheid.

Internationale jury

De b-boys strijden in de voorronde in één-tegen-één battles om een plek in de BC One Western European Qualifier in Italië. De winnaar wordt beoordeeld door een internationale jury, waaronder jurylid Lilou, een professioneel danser en choreograaf van Madonna. De winnaar van de Qualifier gaat vervolgens naar de wereldfinale in Seoul in Zuid-Korea.

Deelnemers

De zestien deelnemende b-boys zijn van tevoren geselecteerd. Veertien van hen zijn al bekend:

  1. Xisco – Hustle Kids
  2. Ray – Team Schmetta
  3. Kido – EXG
  4. Jazzy – The Ruggeds
  5. SkyChief – The Ruggeds
  6. James – Hustle Kids
  7. Duzk – The Ruggeds
  8. Wilde Willy – Soul Mavericks
  9. Tawfiq – Riot Fam
  10. Redo – II Abilities
  11. Jeroenski – FDM
  12. Shane – Hustle Kids
  13. Little King – Mind Your Step
  14. Naice One – Throw Down Kings

Red Bull BC One

Red Bull BC One bestaat in 2013 tien jaar en is ondertussen internationaal bekend in de b-boy wereld. Naast de kampioenschappen heeft de Red Bull BC One ook een speciale crew, bestaande uit negen internationale dansers en veteranen. Zij zorgen ervoor dat de b-boy cultuur blijft bestaan door workshops te geven en een helpende hand te zijn bij andere b-boy competities.

Meer informatie over de Red Bull BC One is te vinden op de website. De kaartverkoop begint binnenkort.