Poging tot flashmobrecord op het Keti Koti festival

Madagascar flashmob in Baku. Beeld van Ekolok via WikimediaOp het Keti Koti festival werd op 1 juli 2013 een poging gedaan om het Nederlandse flashmobrecord te verbreken. Het record stond eerder op 1.350 mensen. De flashmob had het thema ‘dansen voor de vrijheid’ in het teken van de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Het initiatief kwam van De Kids Van A’dam Oost (KVAO).

Flashmob van De Kids Van A’dam Oost

Met een flashmob op het Keti Koti festival wilde De Kids Van A’dam Oost aandacht geven aan het 150-jarige jubileum van de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij. Met vijf choreografen onder leiding van Gianni Grot werd er bij dansscholen, universiteiten, bedrijven en jongeren gezocht naar geïnteresseerden. Nicholas ‘Shaker’ S was hierbij hoofdchoreograaf. Het doel was om tussen de 1.500 en 3.000 deelnemers te krijgen. Het is nog onduidelijk of het record daadwerkelijk is behaald.

Flashmobrecord 2011

Het flasmobrecord van 1.350 mensen stond op naam van het Sint Joris College uit Den Bosch dat in 2011 met de leerlingen op het 18 septemberplein in Eindhoven een succesvolle flashmob uitvoerde. De flashmob was onderdeel van de Kenia-actie, waarbij de school geld inzamelde voor het goede doel.

Het Keti Koti festival

Op het Keti Koti festival wordt elk jaar op 1 juli de afschaffing van de slavernij herdacht in het Oosterpark in Amsterdam. Het festival begint met een grote optocht, gevolgd door de herdenking en verschillende optredens.

Meer informatie over de flasmob op het Keti Koti festival is te vinden op de website van Jijmaakthetmee.