Oerlemans maakt tv-programma naar idee van Justin Bieber

Oerlemans maakt tv-programma naar idee van Justin BieberReinout Oerlemans maakte maandag 8 april op een televisiebeurs in Cannes (Frankrijk) bekend dat hij een dansprogramma gaat maken met tieneridool Justin Bieber. De show, die Dance or no Dance gaat heten, is een idee van Bieber. Eyeworks, het bedrijf van Oerlemans, is benaderd als producent voor het programma. Oerlemans geeft aan dat hij Bieber zelf nog niet ontmoet heeft, maar dat alles is afgestemd met zijn managementteam.

In het programma gaan danskoppels van verschillende niveaus en uit verschillende genres met elkaar strijden om een geldbedrag. De duo’s kiezen zelf hun tegenstanders op basis van eerdere optredens.

Reinout Oerlemans vertelde vanochtend (dinsdag 9 april) aan Radio 538 dat het programma geen talentenjacht is en ook een heel ander concept heeft dan de shows die nu op televisie te zien zijn. Hij presenteert vandaag het idee aan geïnteresseerde televisiezenders uit verschillende landen. De bedoeling is om het eerst buiten Amerika uit te zenden om te kijken hoe het daar ontvangen wordt, aldus Oerlemans.

Overige bronnen: Volkskrant en het AD

Beeld Justin Bieber: iloveJB123, verkregen via Flickr.