Nieuw platform voor jongerenproducties van Likeminds en Frascati

Nieuw platform voor jongerenproducties van Likeminds en FrascatiLikeminds en Frascati gaan samenwerken om in Amsterdam een plek te creëren waar jonge talenten zich kunnen ontwikkelen tot professionele makers, acteurs, bewegers of schrijvers. Zaterdag 20 april maakte wethouder Kunst & Cultuur Carolien Gehrels bekend dat de samenwerking zal gaan opereren onder de naam ‘Factory’.

Jongeren tussen de 16 en 23 jaar die in het voorlopercircuit en in hun eigen wijk al kennis hebben gemaakt met theater of dans en een volgende stap willen zetten in hun ontwikkeling kunnen zich aanmelden voor Factory. In een driejarig traject met workshops, werkplaatsen en volwaardige producties gaan ze samenwerken met gevestigde theatermakers. Twee keer per jaar wordt tijdens het Breakin’Walls Festival, het halfjaarlijkse jongerenfestival van Frascati, het werk van de jongeren getoond.

Elk jaar kunnen ongeveer veertig jongeren starten met het traject. Na drie jaar blijven er vier of vijf jongeren over die zich bij Likeminds verder mogen ontwikkelen. Hierna kunnen de jongeren kiezen uit de volgende opties: auditie doen voor het Kunstvakonderwijs, bij Likeminds blijven of zichzelf op een andere manier verder te ontwikkelen.

De eerste audities voor Factory worden gehouden op 2 juni. Meer informatie over aanmelden en over Frascati kun je vinden op www.theaterfrascati.nl. Voor meer informatie over Likeminds kun je hier kijken.

Op Breakin’Walls WINTER 2013 gaat de eerste grote productie van Factory in première.