Nederlandse Dansdagen kanshebber Stimuleringsprijs Mens en Cultuur

Stimuleringsprijs Mens en Cultuur nomineert Nederlandse DansdagenDe Nederlandse Dansdagen is dit jaar één van de genomineerden voor de Stimuleringsprijs Mens en Cultuur 2012. De winnaar van deze prestigieuze prijs wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking op 9 november in Theater Royal in Heerlen. De Nederlandse Dansdagen is genomineerd doordat het een gesubsidieerd evenement is dat, volgens de jury, in 2011 op creatieve wijze meer bezoekers en eigen inkomsten heeft kunnen verwerven.

Stimuleringsprijs Mens en Cultuur

De Stimuleringsprijs Mens en Cultuur is een initiatief van de Provinciale Staten van Limburg. Er zijn twee soorten prijzencategorieën, één prijs van €50.000 en één van €5.000. Gezien de omvang van het evenement en de verkregen subsidie, behoort de Nederlandse Dansdagen bij de eerste categorie. Volgens het juryrapport is de Nederlandse Dansdagen genomineerd, omdat er het afgelopen jaar veel samenwerkingsverbanden hebben plaatsgevonden op regionaal en nationaal vlak, het evenement meer inkomsten heeft verwerft en door het nieuwe project op het Vrijthof een regionaal publiek heeft aangesproken en aangetrokken.

De andere genomineerden voor de prijs van €50.000 zijn de Openbare Bibliotheek Venlo en het Laagland. Voor de prijs van €5.000 euro zijn de Gemengde Zangvereniging Arcen en Stichting Jacques van Mourik genomineerd.