Nationaal Ballet van Spanje in samenwerking met Dragone

Theater stoelen. Foto via FlickrIn het Matadero in Madrid staat woensdag 12 juni 2013 in het teken van de samenwerking tussen het Franco Dragone Entertainment Group en het Nationaal Ballet van Spanje. Om dit te vieren is er een productie georganiseerd door twee choreografen: Antonio Najarro (choreograaf bij het Nationaal Ballet van Spanje) en Franco Dragone. Deze voorstelling weerspiegelt de liefde van Dragone voor Spanje.

Franco Dragone

Franco Dragone is choreograaf en producer met een wereldwijde bekendheid. Zijn entertainment groep is opgericht in 2000 met als grootste doel het wereldbeeld van mensen te veranderen. Hij is bekend van verscheidende shows, onder andere A New Day by Céline Dion, Le Rêve in Las Vegas en The House of Dancing Water.

De voorstelling

De dansvoorstelling is geïnspireerd op de schilderijen van Joaquín Sorolla, waarbij de voorliefde voor Spanje duidelijk wordt weergegeven. De schilderijen zijn gemaakt tussen 1913 en 1919 en weergeven de omstandigheden uit die tijd. Deze omstandigheden en de manier hoe hij het heeft geschilderd zijn terug te vinden in de voorstelling. De voorstelling vindt plaats van 12 tot 30 juni in Matadero in het centrum van Madrid.

Meer informatie is te vinden op de website.