Musicalfilm La La Land

Musicalfilm La La Land meeste Golden Globe nominaties

De musicalfilm La La Land is de grote favoriet onder de genomineerden voor de Golden Globes. De muzikale komedie heeft zeven nominaties voor de Amerikaanse film- en televisieprijs in de wacht gesleept. La La Land is onder andere genomineerd voor ‘beste musical- of komediefilm’ en voor de beste acteur en actrice in een musical- of komediefilm. 

Holywood brengt ons nu tweemaal op rij nieuws rondom de musicalfilm La La Land. Hoewel de Nederlandse bioscopen de film pas vanaf 22 december 2016 vertonen, wordt La La Land nu al wereldwijd geprezen. De musicalfilm werd al voor zestien andere filmprijzen genomineerd en regelmatig onderscheiden. Zo won actrice Emma Stone de prijs voor beste actrice, tijdens het filmfestival in Venetië. 

Zeven Golden Globe nominaties voor La La Land

La La Land is genomineerd voor zeven Golden Globes in de musical- of komediecategorie. Geen andere film of tv-serie heeft zoveel Golden Globe-nominaties als La La Land. De actiefilm Moonlight volgt daarna met zes nominaties. La La Land valt onder de genomineerden in de categorieën: beste film, beste mannelijke en vrouwelijke acteur, beste regisseur, beste scenario en meest originele verhaal. Het musicalnummer ‘City of Stars’ uit La La Land is genomineerd voor het beste nummer. 

De Golden Globes worden jaarlijks uitgereikt door negentig buitenlandse filmjournalisten in Hollywood. De uitreikingsceremonie vindt plaats op 8 januari 2017.

Jazz en tap in La La Land

Zoals het een goede musicalfilm betaamt, wordt er in La La Land niet alleen veel gezongen maar ook veel gedanst. Voor de musicalfilm werden vijftien nieuwe musicalnummers geschreven. Choreografe Mandy Moore voorzag deze nummers van toepasselijke choreografie. In een artikel van The New York Times vertelt Moore dar ze haar inspiratie haalde uit de dansstijl van Bob Fosse en het lied ‘I feel pretty’ van de film en musical West Side Story. Ze trainde de hoofdrolspelers wekenlang in de dansstijlen tap, jazz en ballroom. Tijdens de dansrepetities gebruikte ze muziek van Frank Sinatra en HAIM. 

Lees hier het volledige artikel over Mandy Moore. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: