Mugmetdegoudentand presenteert mugmetdevuurvliegen 2013

Mugmetdegoudentand presenteert mugmetdevuurvliegen 2013Mugmetdevuurvliegen is bij theatergezelschap mugmetdegoudentand de plek waar ruimte is voor experiment. Jonge schrijvers kunnen hier bijvoorbeeld leren hun ideeën in een theatrale vorm te gieten en Mug-leden krijgen de kans om zonder dwang en deadlines hun plannen uit te proberen voor publiek. Het gezelschap vindt het namelijk belangrijk om regelmatig op deze manier onderzoek te doen naar nieuwe vormen en inhoud van theater en om samenwerkingen aan te gaan met jonge makers.

Het vertrekpunt voor mugmetdevuurvliegen 2013 was de vraag ‘Is kunst een voorwaarde voor democratie?’. Deze actuele vraag is op verschillende manieren opgepakt door de Vuurvliegen van 2013: Medi Broekman, Sieger Sloot, Eva Marie de Waal, Jason de Ridder, Nathan Vecht, Aaf Brandt Corstius, Lineke Rijxman en Joan Nederlof.

Zo doet Joan Nederlof in Sinaasappelstraat onderzoek naar de staat van de democratie anno 2013. Ze laat zich hierbij inspireren door de Franse filosoof Alexis de Toqueville en door sociaal-democrate Mien van Dam. Nathan Vecht creëerde de eenakter Een eerlijk mens voor twee acteurs, waarin hij teruggaat naar de zomerdag in 2011 waarop tienduizend kunstenaars op het Malieveld protesteerden tegen de bezuinigingen op culturele sector. Aaf Brandt Corstius, tenslotte, schrijft op verzoek van mugmetdegoudentand een toneelstuk voor Marcel Musters en Lies Visschedijk over de vraag wat er gebeurt als je democratie ook invoert in je seksleven. Tijdens mugmetdevuurvliegen worden de eerste teksten van Fiftyfifty uitgeprobeerd voor publiek.

De (previews van) voorstellingen zijn van 26 mei tot en met 7 juni te zien in Theater Bellevue in Amsterdam. Kijk hier voor het complete programma en voor informatie over het bestellen van kaarten. Of klik op deze link voor meer informatie over mugmetdegoudentand.