MOTUS: moderne dans in andere context

Op 21 maart vindt MOTUS van het NDT plaats.Het Nederlands Dans Theater brengt moderne dans naar een nieuwe omgeving. Op 21 maart organiseert het gezelschap het nieuwe evenement MOTUS in Trouw Amsterdam. In MOTUS wordt modern ballet gemixt met club en zijn er zowel toonaangevende deejays als bekende balletten van het NDT te zien.

Door moderne dans buiten de muren van het theater te brengen, hoopt het NDT een nieuw publiek aan te spreken en enthousiast te maken voor moderne dans. Ook wil het gezelschap laten zien dat ballet heel goed past binnen een andere context, in dit geval een club.

Programma

De avond begint met vier balletten van het NDT. De dansers voeren stukken op uit de gerenommeerde balletten Cacti van Alexander Ekman, Sunset Logic van Johan Inger en Silent Screen en Shutters Shut van Paul Lightfoot en Sol León. Voor MOTUS zijn de stukken aangepast aan de omgeving van Trouw Amsterdam.

Na de balletten neemt een aantal deejays het over en kan er gedanst worden tot in de late uurtjes.  Er zijn onder andere sets van de deejays Dekmantel Soundsystem en Young Marco. Ook verrast de groep Off Projects met een combinatie van video-installatie en live muziek.

Vrijkaarten

Bij Dans Magazine mogen we drie keer twee vrijkaarten weggeven voor MOTUS. Wil jij graag bij dit bijzondere evenement aanwezig zijn? Kijk dan hier voor de winactie! Het is natuurlijk ook mogelijk om direct je kaarten te bestellen. Dit kan via de website van Trouw Amsterdam.