Mei-festivals openen Vondelpark Openluchttheater seizoen

Mei-festivals openen Vondelpark Openluchttheater seizoen

Op 5 mei begint het Vondelpark Openluchttheater met de warming-up voor het nieuwe seizoen. Op die dag is er een uitgebreid programma voor kinderen, het KinderBevrijdingsfestival. Later die maand volgen nog het Summer Breeze Latin Festival, de ClubVondelTalentShow en de Sissy-Boy Summer Market. Het meiprogramma is een voorbode van de weekendprogrammering die op 7 juni begint en tot eind augustus duurt, met een toegift in september.

Opening Vondelpark Openluchttheater met drie festivals

Het programma van het Vondelpark Openluchttheater krijgt dit jaar met recht de titel all summer long. De zomer begint namelijk al met drie festivals in mei. Het eerste, het KinderBevrijdingsfestival, is speciaal bedoeld voor kinderen, ter gelegenheid van 5 mei. Het is de opmaat van een festivalmaand die vooraf gaat aan de bekende weekendprogrammering.

Een kleine twee weken later, op 17 mei, is de ClubVondelTalentShow, die in samenwerking met 3FM Serious Talent wordt georganiseerd. Op deze bijzondere editie van Club Vondel spelen jonge bands die de komende tijd de popmuziek in Nederland een nieuw gezicht zullen geven.

Het derde festival is op 24 mei en brengt de zomer al volop naar het park. Op het Summer Breeze Latin Festival zijn er salsaworkshops, dansacts en dj’s. Op zaterdag 30 mei kunnen bezoekers tijdens de Sissy-Boy Summer Market zomerse ideeën opdoen bij de verschillende stands van jonge ondernemers, designers, kunstenaars en gerenommeerde winkeliers.  

Weekendprogrammering Vondelpark Openluchttheater.

Vanaf 7 juni gaat het Vondelpark Openluchttheater in ‘full swing’ met de wekelijkse weekendprogrammering. Vrijdagavond zijn er dansvoorstellingen, zaterdagavond is er cabaret en zondag muziek (klassiek en pop). Extraatjes tijdens de weekenden zijn Club Vondel op zaterdagmiddag met nieuwe muziekstromingen en –groepen, en BuitenSpelen, de vaste theater- en muziekmiddag voor kinderen, ook op zaterdag. Op alle dagen presenteert het Vondelpark Openluchttheater voorprogramma’s (onder de naam In de Voorhoede) met jong dans-, cabaret- en muziektalent.

In juli en augustus krijgt BuitenSpelen een echt vakantiekarakter, want dan kunnen kinderen door de week een theatercursus volgen die in het weekend wordt besloten met een voorstelling in het Openluchttheater. De cursus was vorig jaar een groot succes en wordt daarom herhaald.

Na het weekendprogramma van 7 juni tot en met 23 augustus volgt nog een feestelijke afsluiter in september met een paar gedenkwaardige specials, met het accent op eten, literatuur, bewegen en gezelligheid. Een gezonde afsluiter van het seizoen!