Kunstcentrum Velsen en Nova College starten vooropleiding dans

Ambition vooropleiding dansDe dansafdeling van Kunstencentrum Velsen start in september met ‘Ambition’, een dansvooropleiding bij Nova College Dans in Haarlem. De vooropleiding is bedoeld voor vmbo-leerlingen die zich willen voorbereiden op een opleiding tot danser en/of dansdocent. De eerste voorlichting is op 12 maart van 18.00 tot 21.00 uur tijdens het Open huis van Nova College Dans.

Vooropleiding dans: Ambition

Leerlingen vmbo-t/k/g met voldoende talent en ambitie kunnen zich tijdens hun examenjaar in de vooropleiding oriënteren en voorbereiden op een mbo beroepsopleiding en toekomst in de dans. Het programma is gericht op het ontwikkelen van techniek, improvisatievermogen, artistieke en muzikale vaardigheden, beroepshouding en discipline. De dansvooropleiding vindt wekelijks plaats op maandag- en donderdagavond in de dansstudio’s van Nova College Dans.

De leerlingen krijgen 10 maanden 2 x 3 uur per week les van de dansdocenten van Kunstencentrum Velsen: klassiek, modern, jazz, urban en improvisatie. Bovendien geven docenten van Nova College Dans gastworkshops klassiek, modern, jazz, urban, werelddans en flamenco. De leerlingen bezoeken dansvoorstellingen en doen mee aan dansdemonstraties.

Voorlichting en auditie

De eerste voorlichting voor de dansvooropleiding is tijdens het Open huis van Nova College Dans op 12 maart van 18.00 - 21.00 uur. De volgende voorlichtingen en de audities zijn op maandag 12 mei en op donderdag 22 mei 2014 van 18.30 – 21.30 uur in de dansstudio’s van Nova College Dans, Bijdorplaan 15 (locatie Hogeschool Inholland) in Haarlem.

Voor meer informatie, zie de website van Kunstcentrum Velsen en Nova College
Aanmelden voor de auditie doe je hier