Koningsspelen wil wereldrecord gezamenlijke dans halen

Basisscholen kunnen dit jaar voor de tweede keer meedoen aan de Koningsspelen. Op 25 april wil de organisatie van de spelen alle records breken door de grootste gezamenlijke dans op verschillende locaties te houden. Of dat doel gehaald zal worden is nog maar de vraag: veel scholen hebben namelijk al vakantie die dag.

In verband met de vakantie kan een aantal scholen niet meedoen aan de Koningsspelen. Richard Krajicek, hoofd van de organisatie van de Koningsspelen, vindt het ‘heel vervelend’ en hoopt dat gemeentes waarin scholen dicht zijn op de sportdag zélf hun Koningsspelen zullen organiseren.

De botsing van de datum van de Koningsspelen en de vakantie zorgt ondertussen voor wat opschudding op Twitter:

Wereldrecord dansen en zingen

Dat kinderen samen bewegen en plezier hebben, dat is belangrijk tijdens de Koningsspelen. De dag wordt begonnen met een goed ontbijt voor de energie. Nieuw dit jaar is het wereldrecord dat de organisatie wil breken: zoveel mogelijk mensen die dezelfde dans uitvoeren op verschillende locaties. Om 09:30 uur is het de bedoeling dat alle kinderen van de participerende basisscholen het door Kinderen voor Kinderen geschreven lied dansen en zingen.

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen heeft speciaal voor deze gelegenheid een lied geschreven. Het thema van het lied dit jaar hangt samen met het breken van het wereldrecord. Het doel is om deze eind januari af te hebben. Ook komt er een instructievideo zodat de kinderen alvast kunnen oefenen met de dans.

Informatie

Gemeentes en scholen kunnen zich tot 31 januari inschrijven voor de Koningsspelen, via deze website.